Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Brankár Price si úvod sezóny užije z domu, Montreal bez Edmundsona

Brankár Montrealu Canadiens Carey Price chytá puk v prvom zápase semifinále Severnej divízie Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens v Toronte vo štvrtok 20. mája 2021. Foto: TASR/AP

Ducharme nešpecifikoval, aká choroba trápi Pricea.

Montreal 7. septembra (TASR) - Hokejisti Montrealu Canadiens sa budú musieť v úvode novej sezóny NHL zaobísť bez svojej brankárskej jednotky Careyho Pricea. Tridsaťštyriročný Kanaďan sa zotavuje z choroby, navyše v medzisezónnom období absolvoval aj operáciu menisku.

Tréner "Habs" Dominique Ducharme neočakáva, že by Price mohol začať trénovať ešte pred štartom nového ročníka. Skúsený brankár tak s určitosťou nebude Montrealu k dispozícii na úvodný súboj na ľade Toronta (13. októbra). Ducharme nešpecifikoval, aká choroba trápi Pricea. "Nie je mu dobre," stručne komentoval ochorenie, ktoré údajne nemá súvis s COVID-19. Kouč sa tak bude dočasne spoliehať na brankársky tandem Jake Allen - Samuel Montembeault.

Canadiens bude v úvode ročníka chýbať aj obranca Joel Edmundson, ktorý vynechá dva až tri týždne pre bližšie neurčené zranenie, informovala agentúra AP.