Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Carey Price už trénoval na ľade, do série s NY Rangers ešte nezasiahne

Brankár Montrealu Canadiens Carey Price Foto: TASR/AP

Olympijský víťaz zo Soči Price sa zranil v úvode druhej tretiny prvého zápasu s Rangers, keď do neho v plnej rýchlosti vrazil útočník "jazdcov" Chris Kreider.

Montreal 28. mája (TASR) - Zranený brankár Carey Price sa pred utorňajším tréningom svojho tímu Montrealu Canadiens predstavil na ľade už v plnej zbroji, no zatiaľ nie je jasné, kedy opäť zasiahne do súbojov play off zámorskej NHL.

Canadiens zvíťazili v piatom stretnutí finálovej série Východnej konferencie nad New Yorkom Rangers 7:4 a znížili stav na 2:3 na zápasy. V ich bránke sa predstavil opäť dvadsaťštyriročný Dustin Tokarski, ktorému kryl chrbát Slovák Peter Budaj.

Olympijský víťaz zo Soči Price sa zranil v úvode druhej tretiny prvého zápasu s Rangers, keď do neho v plnej rýchlosti vrazil útočník "jazdcov" Chris Kreider. Z ľadu sa dvíhal v bolestiach, ale nakoniec dochytal druhú tretinu. Od začiatku tretej ho však nahradil Budaj a absolvoval tak debut v tohtoročnom play off.

"Je to súčasť dlhého procesu návratu na ľad," tréner Montrealu Michel Therrien komentoval Priceovu utorňajšiu prípravu. "No ešte nebude hrať, v tejto sérii si už nezahrá," dodal.