Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Problém Coyotes, mesto Glendale im nepredĺžilo zmluvu na ďalšiu sezónu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Klub hráva v Gila River Aréne od roku 2003, keď sa presťahoval do Glendale z Phoenixu. Predtým sa delil o štadión America West s tímom NBA Phoenix Suns.

Glendale 20. augusta (TASR) - Nadchádzajúca sezóna hokejovej NHL bude pravdepodobne posledná pre Arizonu Coyotes v hale Gila River Aréna. Mesto Glendale totiž vo štvrtok oznámilo, že klubu nepredĺži zmluvu po ročníku 2021/2022.

Mesto uviedlo, že chce využívať halu na "väčšie a pôsobivejšie udalosti." "Sme sklamaní z dnešného jednostranného rozhodnutia mesta Glendale prerušiť rokovania o predĺžení nájomného kontraktu na viac rokov. Dúfame, že vedenie prehodnotí krok, ktorý predovšetkým zasiahne malé podniky a ťažko pracujúcich občanov Glendale," uviedol prezident Coyotes Xavier A. Gutierrez pre agentúru AP.

Klub hráva v Gila River Aréne od roku 2003, keď sa presťahoval do Glendale z Phoenixu. Predtým sa delil o štadión America West s tímom NBA Phoenix Suns. Od roku 2016 mal vždy len ročnú nájomnú zmluvu, keďže mesto sa nechcelo dohodnúť na dlhšom kontrakte. Nový majiteľ Alex Meruelo uviedol, že plánuje ponechať organizáciu v Arizone, v hre je návrat do Phoenixu.