Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia NHL

Rangers bez Veseyho, pre zranenie vynechá tretí duel s Floridou

Na snímke zľava Jimmy Vesey, archívne foto. Foto: TASR/AP

Rangers premiérovo povolali do prvého tímu aj slovenského reprezentanta Adama Sýkoru.

Fort Lauderdale 26. mája (TASR) - Americký hokejista Jimmy Vesey z New Yorku Rangers bude pre zranenie v hornej časti tela chýbať v treťom zápase finále Východnej konferencie NHL proti Floride Panthers. Tridsaťjedenročný útočník utrpel zranenie v piatkovom druhom finálovom dueli po hite od Ryana Lomberga. Rangers triumfom 2:1 po predĺžení vyrovnali stav série na 1:1.

"Play off je dlhá drina. Ak sa vyskytnú takéto veci, potrebujete mať k dispozícii mnoho hráčov. Našťastie máme na súpiske viacerých chalanov, ktorí sú pripravení naskočiť späť do zostavy," uviedol Peter Laviolette, tréner Rangers. Medzi hlavných kandidátov, ktorí by mohli Veseyho v útoku nahradiť, patria fínsky krídelník Kaapo Kakko či veterán Blake Wheeler. Tí boli v predošlom stretnutí zdraví náhradníci.

Rangers premiérovo povolali do prvého tímu aj slovenského reprezentanta Adama Sýkoru. Devätnásťročný útočník sa dostal do kádra spolu s ďalšími dvanástimi hráčmi, ktorých klub povolal z farmárskeho tímu Hartford Wolf Pack po vypadnutí v play off AHL. S prvým tímom budú spoločne trénovať, do hry by mohli zasiahnuť len v prípade väčšieho počtu zranení.