Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

San Jose vyhralo nad St. Louis 3:0, v sérii vedie 2:1

Hokejista St. Louis Blues Paul Šťastný spadol vedľa hráča San Jose Sharks Brendena Dillona a brankára Martina Jonesa počas tretej tretiny v treťom dueli finále Západnej konferencie play of NHL vo štvrtok, 19. mája 2016 v San Jose Foto: TASR/AP

Hrdinom večera bol aj dvojgólový český útočník Tomáš Hertl.

New York 20. mája (TASR) - Hokejisti San Jose Sharks vedú vo finále Západnej konferencie play off NHL nad St. Louis Blues 2:1. V treťom dueli vyhrali v noci na piatok na domácom ľade 3:0, keď sa druhým čistým kontom za sebou prezentoval brankár Martin Jones. Ten si pripísal 22 úspešných zákrokov. Hrdinom večera bol aj dvojgólový český útočník Tomáš Hertl.



Stretnutie malo jednoznačný priebeh, domáci vyhrali všetky tretiny. Hoci na strely bol aktívnejší súper, veľký rozdiel bol vo výkonoch brankárov. Hosťujúci Brian Elliott dostal tri góly zo 14 striel a v polovici tretej tretiny prepustil svoje miesto Jakeovi Allenovi. Tréner Blues Ken Hitchcock pripustil možnosť, že v ďalšom zápase dá od začiatku šancu Allenovi, ale dodal, že jeho tím má iný problém ako na brankárskom poste. "Je to celkom jednoduché - nemôžeme vyhrať, ak nestrelíme gól. Musíme nájsť spôsob, ako si vytvoriť viac šancí a presadiť sa v ofenzíve. Hráčom nemožno uprieť snahu, ale chýba nám efektivita," vravel Hitchcock. Jeho zverenci sú bez gólu 150:45 min, naposledy skóroval Jori Lehterä v druhej tretine prvého zápasu.

Okrem solídnej defenzívy má na tom najväčšiu zásluhu Jones. V zápasoch číslo 2 a 3 chytil spolu 58 striel, dva shutouty za sebou v play off dosiahol ako prvý brankár v klubovej histórii. "Je chrbtovou kosťou nášho mužstva. Keď je v bránke, máme pocit, že sme nezdolateľní. Podľa nás je Martin najlepší gólman v súťaži," pochválil svojho spoluhráča veterán Joe Thronton, ktorého útok s kapitánom Joeom Pavelskim a mladíkom Hertlom opäť robil súperovi najväčšie problémy. Výsledkom boli dva góly českého útočníka. "Hrám v útoku so skvelými hráčmi. Oni tvoria a ja sa snažím byť v správnom čase na správnom mieste. Dnes to vyšlo dokonale," usmieval sa Hertl.

Sharks vyhrali šiesty domáci play off zápas za sebou a vedenie v sérii budú chcieť navýšiť v štvrtom konferenčnom finále, ktoré sa hrá v sobotu opäť v ich SAP Center. "Čaká nás ešte dlhá cesta. Sústredíme sa na najbližší zápas v sobotu. Uvedomujeme si dôležitosť stretnutia a chceme ho vyhrať," burcoval Pavelski.

NHL - play off - semifinále /na štyri víťazstvá/:
tretí zápas finále Západnej konferencie
SAN JOSE SHARKS – ST. LOUIS BLUES 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly:
16. Hertl (Pavelski, Thornton), 32. Donskoi (Couture), 47. Hertl (Thornton, Pavelski). Brankári: Jones - Elliott (47. Allen), strely na bránku: 16:22, 17.562 divákov
/na zápasy: 2:1/