Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Sekera sa stal jedným z troch Hráčov týždňa NHL

Andrej Sekera a Radek Dvořák oslavujú gól Foto: TASR/AP

Sekera sa v uplynulom týždni prezentoval vo výbornej forme a v troch zápasoch strelil jeden gól a zaznamenal päť asistencií.

New York 27. januára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera sa stal jedným z troch Hráčov týždňa zámorskej NHL. Spolu s ním dostali ocenenie brankár Dallasu Stars Kari Lehtonen a útočník Detroitu Red Wings Gustav Nyquist.

Sekera sa v uplynulom týždni prezentoval vo výbornej forme a v troch zápasoch strelil jeden gól a zaznamenal päť asistencií. K tomu pridal osem plusových bodov a pomohol Hurricanes k trom víťazstvám po sebe. Týždeň začal Sekera asistenciou na vyrovnávajúci Jiřího Tlustého v zápase s Philadelphiou, ktorý nakoniec Carolina vyhrala 3:2. Vo štvrtok zaznamenal slovenský olympionik prvýkrát v kariére tri body, keď strelil gól a pripísal si dve asistencie pri víťazstve 5:3 na ľade svojho bývalého klubu Buffalo Sabres. Sekera dal navyše víťazný gól, prvý od 6. marca 2009. V závere týždňa asistoval 27-ročný hokejista pri dvoch góloch svojho tímu a prispel k víťazstvu 6:3 nad Ottawou Senators. V 49 zápasoch zaznamenal 30 bodov (8+22) a prekonal svoje maximum zo sezóny 2010/2011.

Lehtonen vychytal počas týždňa tri víťazstvá s priemerom 1,25 inkasovaného gólu na zápas, švédsky krídelník Nyquist strelil štyri góly a pridal dve asistencie.