Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Andrej Sekera je už po operácii

Andrej Sekera, archívne foto Foto: TASR/AP Photo

Operácia brušného svalstva si podľa zámorských médií vyžiada približne šesťtýždňovú rehabilitáciu.

Philadelphia 12. apríla (TASR) - Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera absolvoval v noci na sobotu úspešnú operáciu brušného svalstva. Tá si podľa zámorských médií vyžiada približne šesťtýždňovú rehabilitáciu, no to pre jeho klub nie je až taká podstatná informácia, keďže Carolina už dávnejšie stratila v NHL šancu na postup doplay off.

Podľa portálu cardiaccane.com zákrok vykonal Dr. William C. Myers na klinike vo Philadelphii. Sekeru trápilo zranenie polovicu sezóny a absentoval kvôli nemu aj v posledných zápasoch "hurikánov". Už pred operáciou bolo jasné, že vynechá zvyšok základnej časti.

Vedenie reprezentačného tímu už v piatok vedelo, že s tretím najproduktívnejším hráčom Caroliny nebude môcť rátať na májových MS v Minsku. "S Andrejom sme počítali ako s lídrom obrany. Žiaľ, špecialista rozhodol, že musí ísť na operáciu. Musíme zmieriť s tým, že nás neposilní," vyjadril sa po piatkovom prípravnom zápase s Ruskom (1:3) tréner SR Vladimír Vůjtek.

Dvadsaťsedemročný bek zažíval v profilige najlepšiu sezónu v kariére. V Caroline nastupoval pravidelne v prvej "lajne" a v 74 dueloch si pripísal na konto jedenásť gólov a celkovo 44 bodov, čím výrazne prekonal svoje doterajšie maximum zo sezóny 2010/11 (29 bodov). V produktivite tímu mu napriek hernému výpadku stále patrí tretie miesto za útočníkmi Ericom Staalom a Jeffom Skinnerom, pričom medzi všetkými zadákmi NHL figuruje na 15. mieste.

Carolinská pobočka Asociácie profesionálnych hokejových novinárov (PHWA) vyhlásila Sekeru dokonca za najužitočnejšieho hráča Hurricanes v sezóne 2013/2014. Bojnický rodák si zahral aj na februárových ZOH v Soči, kde v štyroch dueloch zaznamenal dve asistencie.