Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Slafkovský s rekordnou minutážou: Proti Calgary sa mi hrá dobre

Na snímke Juraj Slafkovský. Foto: TASR - Milan Kapusta

Osemnásťročný útočník zaznamenal deviaty bod v sezóne (4+5).

Montreal 13. decembra (TASR) - Slovenský hokejista Juraj Slafkovský prispel asistenciou k výhre Montrealu nad Calgary 2:1 po samostatných nájazdoch. Osemnásťročný útočník zaznamenal deviaty bod v sezóne (4+5). Na ľade strávil 15:22 min, čo bolo najviac v tomto ročníku.

Slafkovský v 42. minúte dobre zapracoval v útočnom pásme, keď z rohu našiel hokejku Josha Andersona. Ten na prvýkrát ešte Jacoba Markströma neprekonal a puk sa odrazil späť do rohu k Slafkovskému, ktorý ustál súboj s Michaelom Stoneom a druhýkrát už Anderson prihrávku slovenského mladíka zužitkoval. "Nedokážem povedať, čím to je, ale proti Flames sa mi hrá dobre. Naposledy som proti nim strelil gól. Kiežby sme s nimi hrali častejšie," uviedol Slafkovský v pozápasovom rozhovore pre nhl.com.

Slovenský útočník nastúpil na krídle tretej formácie. Na ľade strávil 15:22 min, čo je sezónne maximum. Okrem asistencie vyslal tri strely na bránku. "Mám zo svojho výkonu dobrý pocit, ale musím stáť nohami pevne na zemi a neustále pracovať. Sústredím sa na každé striedanie zvlášť, aby som v ňom odviedol dobrú prácu," dodal Slafkovský, ktorý keď v zápase bodoval, Canadiens zvíťazili v šiestich z deviatich duelov.

Pre Slafkovského to bol deviaty zápas, v ktorom vystrelil na súperovho brankára viac ako dvakrát. "Nielen tréneri mi hovoria, aby som viac strieľal, písala mi to aj moja mamina," smial sa a dodal: "Snažím sa viac tlačiť do koncovky. Mám pocit, že som oveľa viac v útočnom pásme, kde sa cítim najlepšie."