Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia NHL

VIDEO: St. Louis v prvom konferenčnom finále zdolalo San Jose 2:1

Hráči Blues Vladimir Tarasenko (v strede) a Jay Bouwmeester (vľavo) oslavujú s brankárom Brianom Elliotom (vpravo) víťazstvo v prvom finálovom zápase Západnej konferencie NHL San José Sharks - St. Louis Blues v St. Louis 15. mája 2016. Foto: TASR/AP

Bravúrny výkon podal brankár Brian Elliott.

New York 16. mája (TASR) - Hokejisti St. Louis Blues úspešne vstúpili do finálových bojov v play off Západnej konferencie zámorskej NHL, keď v prvom súboji zvíťazili doma nad San Jose Sharks 2:1. Bravúrny výkon v noci na pondelok podal brankár Brian Elliott, ktorý inkasoval len raz a zneškodnil 31 striel "žralokov". Jeho náprotivok Martin Jones si pripísal 21 úspešných zákrokov. Prekonali ho David Backes a Jori Lehterä, zatiaľ čo z kádra hostí sa strelecky presadil jedine Tomáš Hertl.

"Proti takémuto tímu sme ešte nehrali. Predchádzajúce série so Chicagom a Dallasom boli podobné, táto je úplne iná. Hráči San Jose sú silní na puku, zvádzame s nimi mnoho súbojov pri mantineloch. Dve tretiny sme sa zahrievali, v ďalšom zápase budeme lepší," povedal na webe NHL tréner Blues Ken Hitchcock. Jeho zverenci ubránili všetky tri presilové hry San Jose. "Naše špeciálne formácie boli skvelé," vyzdvihol Hitchcock.

"Na začiatku sme mierne experimentovali. Cez prestávku sme sa porozprávali, no nezabránilo to nešťastnej druhej tretine. Prakticky celú sme odohrali v útočnom pásme, ale prehrali sme v nej 0:1. To rozhodlo," uviedol kouč Sharks Peter DeBoer.

Druhý duel je na programe v noci na stredu opäť v St. Louis.

NHL - play off - 3. kolo /na štyri víťazstvá/:

prvý zápas finále Západnej konferencie

ST. LOUIS BLUES - SAN JOSE SHARKS 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Góly:
16. Backes (Shattenkirk, Schwartz), 30. Lehterä - 16. Hertl (Pavelski, Burns). Brankári: Elliott - Jones, strely na bránku: 23:32, 19.483 divákov.

/na zápasy 1:0/