Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia NHL

Stamkosovi zistili krvnú zrazeninu, Tampe môže chýbať až tri mesiace

Kapitán Tampy Bay Lightning Steven Stamkos teší po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets v Columbuse 13. marca 2016. Foto: TASR/AP

Útočný ťahúň bleskov nenastúpil už na uplynulý duel proti New Jersey, v ktorom Tampa triumfovala 3:1.

Tampa Bay 3. apríla (TASR) - Hokejisti Tampy Bay sa v závere základnej časti NHL predstavia bez dvojice kľúčových hráčov. Po obrancovi Antonovi Stralmanovi prišli v noci na nedeľu aj o kanoniera Stevena Stamkosa, ktorý bude mimo hry jeden až tri mesiace v závislosti od úspešného napredovania liečby.

Dvadsaťšesťročnému útočníkovi diagnostikovali lekári krvnú zrazeninu v oblasti pravej kľúčnej kosti. Na jej odstránenie je potrebná operácia a liečba môže trvať až tri mesiace. "Táto situácia je pre nás veľkým sklamaním. Chcel som pomôcť svojmu tímu postúpiť do play off a pripraviť sa na štart v ňom. Počas rekonvalescencie urobím všetko pre to, aby som čo najskôr pomohol spoluhráčom. Dúfam, že sa vrátim skoro," zaželal si v stanovisku na nhl.com Stamkos.

Útočný ťahúň "bleskov" nenastúpil už na uplynulý duel proti New Jersey, v ktorom Tampa triumfovala 3:1. "Po štvrtkovom stretnutí prišiel za doktorom s tým, že mal problémy s ramenom, do prstov na ruke mu vystreľovala bolesť. V piatok sa už dostal do opatery odborníkov a od pondelka nastúpi na liečbu, ktorej cieľom bude zmiernenie bolesti a postupné odstránenie zrazeniny. Očakávame, že sa z toho dostane bez následkov," ozrejmil generálny manažér Tampy Steve Yzerman.

Stamkosa postihlo nepríjemné zranenie v najnevhodnejšom čase. Tampa ešte nemá istú účasť v play off, no je k nej veľmi blízko. V prípade postupu by sa však v 1. kole musela zaobísť bez dvoch lídrov. Kanadskému kanonierovi navyše po sezóne vyprší päťročný kontrakt s "bleskami" a ak sa s ním vedenie klubu nedohodne, od 1. júla sa stane veľkou rybou na prestupovom trhu. "Teraz sa sústredíme hlavne na to, aby si zahral ešte v tejto sezóne. Chceme však, aby zotrval v Lightning a veríme, že v pravý čas sa tak stane," dodal Yzerman.