Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Svečnikov podpísal s Carolinou osemročný kontrakt

Pravé krídlo Andrej Svečnikov (37) z Caroliny Hurricanes a slovenský obranca Erik Černák z Tampy Bay Lighting v súboji o puk v štvrtom zápase finále Centrálnej divízie 2. kola play off hokejovej NHL Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 5. júna 2021 v Tampe. Foto: TASR/AP

Svečnikov je súčasť organizácie Hurricanes od draftu 2018, keď ho klub získal z 2. miesta. Počas troch sezón odohral celkovo 231 zápasov, v ktorých získal 160 kanadských bodov.

Raleigh 26. augusta (TASR) - Ruský hokejový útočník Andrej Svečnikov podpísal s klubom Carolina Hurricanes nový osemročný kontrakt. Vynesie mu celkovo 62 miliónov dolárov, pričom každoročne zaťaží platový strop "hurikánov" sumou 7,75 milióna.

"Andrej je jeden zo základných kameňov tejto organizácie a sme veľmi radi, že sme si ho zaviazali dlhodobým kontraktom. Je to jedna z vychádzajúcich hviezd a bude hrať kľúčovú úlohu v našej snahe získať v tomto desaťročí Stanleyho pohár," povedal pre klubovú stránku prezident a generálny manažér Caroliny Hurricanes Don Wadell.

Svečnikov je súčasť organizácie Hurricanes od draftu 2018, keď ho klub získal z 2. miesta. Počas troch sezón odohral celkovo 231 zápasov, v ktorých získal 160 kanadských bodov. V základnej časti ročníku 2020/2021 nastúpil do 55 zápasov, v ktorých získal 42 bodov za 15 gólov a 27 asistencií. V play off mal v 11 zápasoch bilanciu dva góly a šesť asistencií.