Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Rakúšan Vanek nastúpi k Budajovi do Montrealu

Thomas Vanek Foto: TASR/AP

Vedenie kanadského tímu získalo 30-ročného kanoniera v úplnom závere prestupového obodobia z klubu New York Islanders.

Montreal 5. marca (TASR) - Rakúsky hokejista Thomas Vanek sa stal novým spoluhráčom slovenského brankára Petra Budaja v tíme zámorskej NHL Montreal Canadiens.

Vedenie kanadského tímu získalo 30-ročného kanoniera v úplnom závere prestupového obodobia z klubu New York Islanders. "Ostrovania" za rodáka z Grazu získali právo v 2. kole draftu 2014 a nádejného útočníka Sebastiana Collberga.

Vanek začal sezónu v tíme Buffalo Sabres, kde odohral 13 stretnutí s bilanciou štyri góly a päť asistencií. Koncom októbra ho "šable" vymenili do New Yorku. V drese "ostrovanov" nastúpil na 47 duelov, v ktorých zaznamenal 17 presných zásahov a 27 gólových prihrávok.

Vedenie newyorského klubu si chcelo Vaneka udržať, ponúklo mu sedemročnú zmluvu na 50 miliónov dolárov, ale Rakúšan chcel hrať v tíme s reálnymi výhliadkami na účasť v play off. Montrealu patrí so ziskom 75 bodov tretie miesto vo Východnej konferencii. Ak nepredĺži s tímom Canadiens zmluvu, v lete sa rakúsky reprezentant stane neobmedzeným voľným hráčom a o jeho služby môže prejaviť záujem ktorýkoľvek tím z profiligy.