Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Draisaitl trénuje so psom, voľný čas vypĺňa skladaním puzzle

Hokejista Edmontonu Oilers Leon Draisaitl sa teší po strelení gólu proti Vancouveru Canucks v zápase zámorskej hokejovej NHL vo Vancouveri 1. decembra 2019. Foto: TASR/AP

Sezónu v NHL prerušili pre koronakrízu 12. marca v čase, keď do konca základnej časti zostávalo odohrať 189 zápasov.

Edmonton 29. apríla (TASR) - Nemecký hokejista Leon Draisaitl si počas vynútenej prestávky v NHL našiel netradičného "sparing partnera". Vo svojom dome v Edmontone trénuje so psom Bowiem.

"Niekedy zoberiem do rúk hokejku a hrám s ním jeden na jedného, aby som zistil, či som ešte nestratil z hokejovej techniky," prezradil center Edmontonu Oilers.

Suverénny líder produktivity v prerušenej základnej časti NHL sa počas pauzy spôsobenej pandémiou koronavírusu rozhodol zostať v Kanade: "V dome mám posilňovňu a všetky potrebné veci. Nemalo by pre mňa žiaden zmysel letieť do Nemecka." Vo voľných chvíľach sa venuje svojim koníčkom, na ktoré nemal čas počas rozbehnutej sezóny. "Najmä skladám puzzle. Veľa puzzle. Snažím sa robiť doma všetko, čo je možné, aby som sa nejako zabavil," povedal v rozhovore pre DAZN.

Sezónu v NHL prerušili pre koronakrízu 12. marca v čase, keď do konca základnej časti zostávalo odohrať 189 zápasov. Zatiaľ nie je jasné, či, kedy a akým spôsobom ročník dohrajú. V hre je viacero scenárov, najčastejšie sa spomína alternatíva o dohraní ročníka v troch či štyroch mestách, v ktorých by hralo zápasy všetkých 31 klubov bez prítomnosti divákov. "Môžeme iba čakať. Samozrejme, dúfame, že sezónu dohráme, ale akým presne spôsobom - o tom nemám ani potuchy," dodal Draisaitl.