Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Tréner Maurice s 865. víťazstvom, Vilardi dosiahol prvý hetrik

Na archívnej snímke tréner Floridy Panthers Paul Maurice. Foto: TASR/AP

Pracoval som so skvelými tímami a skvelými ľuďmi, a tak som sa dostal k tomuto číslu. Teraz si trénovanie užívam viac, ako kedykoľvek v živote, uviedol kanadský tréner Paul Maurice.

New York 5. apríla (TASR) - Kanadský tréner Paul Maurice dosiahol 865. víťazstvo a v počte triumfov sa osamostatnil na štvrtej priečke historickej tabuľky NHL. Kouč Floridy si ho pripísal v noci na piatok, keď Panthers uspeli na ľade Ottawy 6:0. Veľký večer má za sebou aj útočník Gabriel Vilardi, ktorý zaznamenal hetrik v drese Winnipegu a Jets si po víťazstve nad Calgary 5:2 zabezpečili postup do play off.

"Niekedy si spomeniem a pomyslím si, že keby som v tejto lige odtrénoval 500 zápasov, bolo by to niečo neuveriteľné. Myslím si, že priemerné číslo je asi 250 alebo 350. Ak ho dosiahnete, poviete si potom: ´Keby som mohol dosiahnuť 500 víťazstiev, bolo by to niečo špeciálne´," uviedol Maurice pre oficiálnu stránku NHL a dodal: "Potom začnete starnúť. Mám veľmi rád týchto hráčov v tejto organizácii a mal som šťastie. Pracoval som so skvelými tímami a skvelými ľuďmi, a tak som sa dostal k tomuto číslu. Teraz si trénovanie užívam viac, ako kedykoľvek v živote."

Florida ho potešila hneď v úvode, keď strelila najrýchlejšie dva góly na začiatku zápasu vo svojej histórii a položila základ vysokého triumfu 6:0. Nick Cousins a Dmitrij Kulikov skórovali počas úvodných 97 sekúnd. Predošlý rekord z 15. decembra 2010 vylepšili o päť sekúnd. Matthew Tkachuk zaznamenal gól a dve asistencie, Sergej Bobrovskij chytil 30 striel súpera a pripísal si štvrté čisté konto v sezóne. Až jedenásť hráčov Panthers získalo minimálne jeden bod. "Páčilo sa mi, ako sme hrali v obrannom pásme. My sme blokovali strely za stavu 4:0, 5:0 i 6:0. To sa mi veľmi páči, pretože za stavu 5:0 puk nebolí o nič menej," skonštatoval Maurice. Päťdesiatsedemročný kormidelník predbehol Lindyho Ruffa v počte víťazstiev medzi trénermi v profilige.

Hrdinom duelu medzi Winnipegom a Calgary bol Vilardi, ktorý prvýkrát v kariére dosiahol hetrik v NHL. "Skvelý večer pre mňa, ale ešte lepší pre tím. Dostali sme sa do play off, máme však pred sebou ešte dlhú cestu. Stále je potrebné urobiť veľa práce," povedal. Po stretnutí však nebol úplne spokojný s výkonom tímu: "Nie som tréner, ale povedal by som, že musíme niektoré veci zlepšiť. Máme výpadky, pri ktorých mám pocit, že nás prekonávajú nie niekoľko striedaní, ale celú tretinu a to sa nám nemôže stávať. Určite sú však časti hry, v ktorých dominujeme. Musíme nájsť spôsob, ako to zlepšiť. Vieme, akí sme dobrí, keď hráme podľa našich štandardov."

Jets postúpili druhýkrát za sebou do vyraďovacej časti a šiestykrát z uplynulých siedmich sezón. "Nepochyboval som o tom, že sa tento rok dostaneme do play off. Máme dobrý tím a je dôležité, že to máme za sebou. Nikdy o tom neboli žiadne pochybnosti. Chceme sa však posúvať dopredu," zhodnotil tréner Rick Bowness.