Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Vancouver rozhodol o triumfe nad Los Angeles v druhej tretine

Ilustračná snímka. Foto: TASR/SZĽH - Andrej Galica

Vancouver dosiahol druhé víťazstvo za sebou, po ktorom postúpil na 13. miesto v tabuľke Západnej konferencie.

New York 19. novembra (TASR) - Hokejisti Vancouveru triumfovali v nočnom domácom stretnutí NHL nad Los Angeles 4:1. Po dva presné zásahy zaznamenali v ich drese Ellias Pettersson a Brock Boeser. Kanadský tím podržal brankár Thatcher Demko, ktorý inkasoval len raz a zneškodnil 37 striel súpera.

Vancouver dosiahol druhé víťazstvo za sebou, po ktorom postúpil na 13. miesto v tabuľke Západnej konferencie. Súperovi, ktorý figuruje na druhej priečke tejto vetvy, uštedril ôsmu prehru v sezóne. Rozhodujúca bola druhá tretina, v ktorej si Canucks utvorili dvojgólový náskok.

Canucks vyhrali proti "kráľom" šiesty zápas po sebe v Rogers Aréne", pričom ide o ich najdlhšiu aktívnu víťaznú sériu doma proti jednému súperovi. O jediný gól hostí sa postaral Blake Lizotte a asistenciu si pri ňom pripísal aj Alexander Edler. Na konte tak má 432 bodov a v historickom rebríčku švédskych obrancov v NHL sa dotiahol na siedmeho v poradí Niklasa Kronwalla.

Boeser neskrýval radosť z toho, že si otvoril gólový účet v sezóne. "Z mojich pliec tak trocha spadla ťarcha, pretože sa nedarilo mne a ani tímu. Dnes však veci fungovali perfektne a verím, že to tak bude pokračovať," povedal Boeser.



NHL - sumár:


Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Góly: 26. Pettersson (Kuzmenko, Michejev), 31. Boeser (Miller, Hughes), 35. Pettersson (Kuzmenko, Hughes), 46. Boeser (Dries) – 34. Lizotte (Walker, Edler). Brankári: Demko - Quick, strely na bránku: 25:38, 18.841 divákov.