Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Vedenie NHL sa pripravuje na potenciálne sťahovanie Arizony

Hokejisti Arizony, archívna fotka. Foto: TASR/AP

k k tomuto kroku dôjde, pôjde o vôbec prvú takúto udalosť od roku 2011, kedy sa Atlanta Thrashers presťahovali do Winnipegu. Klub ani súťaž sa k veci zatiaľ nechcú vyjadrovať.

Salt Lake 11. apríla (TASR) - Vedenie hokejovej NHL sa pripravuje na potenciálne sťahovanie Arizony do Salt Lake City a pripravilo dva varianty rozpisov stretnutí na budúcu sezónu. V jednom figuruje program bez žiadnej zmeny a v tom druhom sa na mieste Coyotes nachádza nový klub zo Salt Lake City.

Problémy organizácie spejú do štádia, kedy liga pripravila plán B, podľa ktorého sa Arizona presťahuje. Ak k tomuto kroku dôjde, pôjde o vôbec prvú takúto udalosť od roku 2011, kedy sa Atlanta Thrashers presťahovali do Winnipegu. Klub ani súťaž sa k veci zatiaľ nechcú vyjadrovať.

Coyotes v tejto sezóne hrajú v Mullett Arene, ktorá je jednoznačne najmenšia v NHL a podľa hráčskej asociácie NHLPA nemôže konkurovať ostatným klubom. Ich posledná nádej na záchranu je júnová aukcia na pozemok vo Phoenixe. Majiteľ klubu Alex Meruelo by chcel novú arénu postaviť práve tam.

David Ortega, starosta mesta Scottsdale, vyjadril výhrady voči tomuto plánu. Stavba by sa podľa neho mala realizovať v štvrti, ktorej chýba potrebná infraštruktúra a zázemie pre NHL. Definitívne rozhodnutie by malo padnúť v priebehu apríla alebo mája, ak sa však aukcia uskutoční, liga zostane v Arizone ešte minimálne rok, aj keby majitelia klubu v nej neuspeli.

Ak by prišlo k sťahovaniu, celý proces by zahŕňal dve transakcie. Najprv by klub odkúpila NHL od Meruela za približne miliardu amerických dolárov a potom by ho predala Ryanovi a Ashley Smithovcom za približne 1,3 miliardy amerických dolárov.

Smithovci už vlastnia basketbalový Utah Jazz z NBA a približne pred mesiacom oficiálne zažiadali NHL o začiatok rokovaní o novom účastníkovi zámorskej profiligy. Potenciálni majitelia v Salt Lake City majú podporu senátu a taktiež vyjadrili ochotu investovať do inovácii, aby čo najlepšie vyhoveli požiadavkám NHL. Informovala o tom agentúra AP.