Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia NHL

Vedenie Toronta nepredĺži zmluvu s generálnym manažérom Dubasom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Jednou z úloh nového GM bude nová zmluva s kľúčovým útočníkom Austonom Matthewsom, ktorého súčasný kontrakt vyprší po sezóne 2023/24.

Toronto 20. mája (TASR) - Generálny manažér Toronta Maple Leafs skončí po piatich rokoch na svojej pozícii. O odchode Kylea Dubasa informoval na tlačovej konferencii prezident klubu Brendan Shanahan. Dubasova zmluva vyprší 30. júna a meno jeho nástupcu zatiaľ nie je známe.

"Javorové listy" sa v play off 2023 prvýkrát po 19 rokoch dostali cez prvé kolo, keď zdolali Tampu Bay 4:2 na zápasy. V druhom kole následne nestačili na Floridu, ktorej podľahli vo štvrťfinálovej sérii 1:4. Dubas sa stal GM Maple Leafs v máji 2018, predtým pôsobil štyri roky ako asistent generálneho manažéra a zároveň ako GM vo farmárskom tíme Toronto Marlies.

"Ďakujem mu za neochvejnú oddanosť v deviatich sezónach v našom klube vrátane uplynulých piatich vo funkcii generálneho manažéra. Kyle podporoval kultúru v našom tíme a dôsledne sa snažil, aby bolo mužstvo v každej sezóne lepšie," poznamenal Shanahan. Jednou z úloh nového GM bude nová zmluva s kľúčovým útočníkom Austonom Matthewsom, ktorého súčasný kontrakt vyprší po sezóne 2023/24.