Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Vegas deklasovalo San Jose a získalo Trofej Williama M. Jenningsa

Snímka zo zápasu Vegas - San José. Foto: TASR/AP

Kapitán Edmontonu Connor McDavid si v stretnutí s Montrealom pripísal dve asistencie a natiahol sériu aspoň s dvoma bodmi na sedem zápasov.

New York 13. mája (TASR) - Hokejisti Vegas Golden Knights uzavreli svoje účinkovanie v základnej časti NHL víťazstvom nad San Jose 6:0. Dvoma zásahmi sa na triumfe podieľal Dylan Sikura, pre ktorého to bol prvý dvojgólový duel v profilige. Vegas získalo Trofej Williama M. Jenningsa za najmenej inkasovaných gólov v základnej časti, dostalo ich iba 124 s priemerom 2,21 na zápas. "Zlatí rytieri" si udržali vedúcu pozíciu v rámci celej súťaže o dva body pred Coloradom.



Avalanche však zdolali Los Angeles tiež 6:0 a ak zvíťazia vo svojom záverečnom zápase, opäť proti Kings, získajú Prezidentskú trofej pre najlepší tím základnej časti na úkor Vegas. V drese Colorada zažiaril J.T. Compher, ktorý dosiahol prvý hetrik v NHL.

Fleury zaznamenal 67. shutout v kariére a na 14. mieste historických tabuliek vyrovnal Roya Wortersa. Opora v bráne tímu dosiahla deviate víťazstvo za sebou vďaka 19 úspešným zákrokom. Spolu s Robinem Lehnerem sa tiež dočkali Jenningsovej trofeje, keď druhí Rusi Semjon Varlamov s Ilja Sorokin z NY Islanders inkasovali 128 gólov. Lehner túto trofej získal už v sezóne 2018/2019, keď si obliekal práve dres Islanders. "Podľa mňa to bol jasne najlepší brankársky tandem v lige. Táto trofej, určite budete súhlasiť, je aj ocenením najlepšej defenzívy. Brankári v obrane dostali mnoho pomoci od spoluhráčov. Ale boli počas celej sezóny skvelí," povedal pre web profiligy tréner Vegas Peter DeBoer.

Kapitán Edmontonu Connor McDavid si v stretnutí s Montrealom pripísal dve asistencie a natiahol sériu aspoň s dvoma bodmi na sedem zápasov. Oilers zdolali súpera 4:3 po predĺžení, už po 27 sekundách extračasu rozhodol Nemec Dominik Kahun. McDavid má na konte 104 bodov (33+71) v 55 dueloch. "Poviem úprimne, že keď som sa niekedy pozeral, koľko šancí McDavid na ľade vytvorí, tak sa čudujem, že bodov nemá ešte viac. No mal fenomenálny rok. Je líder v mnohých smeroch ako samotná hra či správanie sa aj mimo ľadu. Medzi ním a Leonom Draisaitlom to fungovali skvele, ťahali nás a obaja mali super rok," vyjadril sa kouč Oilers Dave Tippett. Edmonton zakončí základnú časť na druhom mieste v Severnej divízii a v 1. kole play off sa stretne s Winnipegom. V drese Montrealu odohral slovenský útočník Tomáš Tatar 15:18 minúty. Canadiens k výhre nestačili dva góly Nicka Suzukiho. Tatarov tím čaká na úvod vyraďovačky vedúce mužstvo Severnej divízie Toronto.

Maple Leafs prehrali na ľade Ottawy 3:4 po predĺžení, už po deviatich sekundách extračasu o tom rozhodol Josh Norris. Jeho spoluhráč Parker Kelly strelil gól hneď pri debute za Senators. Za Toronto sa presadil najlepší strelec ligy Auston Matthews, bol to už jeho 41. gól v ročníku.

St. Louis doma zdolalo Minnesotu 4:0, brankár Ville Husso zastavil 31 striel Wild a zaknihoval prvý shutout v kariére v NHL. Oba tímy zakončia základnú časť ďalším vzájomným súbojom v St. Louis.

NHL - výsledky:



MONTREAL CANADIENS - EDMONTON OILERS 3:4 pp (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)
Góly: 2. Caufield, 10. Suzuki, 49. Suzuki (Caufield) – 9. Chiasson (Neal, Kulikov), 11. Nugent-Hopkins (Barrie, McDavid), 31. Draisaitl (Chiasson, McDavid), 61. Kahun (Draisaitl, Barrie). Brankári: Primeau - Smith, strely na bránku: 29:22, bez divákov.

OTTAWA SENATORS - TORONTO MAPLE LEAFS 4:3 pp (1:0, 2:2, 0:1 - 1:0)
Góly: 19. Zajcev (Pinto), 30. Brown (Zajcev), 33. Kelly (Brännström, Anisimov), 61. Norris (Tkachuk) – 27. Muzzin (Thornton, Kerfoot), 37. Tavares (Nylander, Muzzin), 58. Matthews. Brankári: Gustavsson - Andersen, strely na bránku 28:33, bez divákov.

COLORADO AVALANCHE - LOS ANGELES KINGS 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)
Góly: 15. Donskoi (Burakovsky, Rantanen), 17. Bellemare (Megna, Sherwood), 20. Compher (Rantanen, Landeskog), 25. Compher (Toews, Girard), 31. Landeskog (Toews, Rantanen), 32. Compher (Ničuškin). Brankári: Grubauer - Petersen, strely na bránku: 37:18, 4042 divákov.

SAN JOSE SHARKS - VEGAS GOLDEN KNIGHTS 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Góly: 4. Pietrangelo (Smith, Marchessault), 8. Kolesar (Carrier, Roy), 24. Carrier (Tuch, Karlsson), 28. Marchessault (Smith, Whitecloud), 45. Sikura (Janmark, McNabb), 53. Sikura (Coghlan). Brankári: Melničuk - Fleury, strely na bránku: 19:44, 1654 divákov.

ST. LOUIS BLUES - MINNESOTA WILD 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Góly: 13. Barbašev (Perron, Parayko), 15. Schwartz (Kyrou, Schenn), 30. Krug (O'Reilly, Perron), 34. Perron (Krug, Faulk). Brankári: Husso - Talbot, strely na bránku: 27:31.

Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Montreal) 15:18 0 0 0 0 2 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Istí účastníci play off:



Centrálna divízia: Carolina, Florida, Tampa Bay, Nashville
Východná divízia: Pittsburgh, Washington, Boston, NY Islanders
Severná divízia: Toronto, Edmonton, Winnipeg, Montreal
Západná divízia: Vegas, Colorado, Minnesota, St. Louis

Isté dvojice 1. kola play off:

Centrálna divízia: Carolina - Nashville, Florida - Tampa Bay
Východná divízia: Pittsburgh - NY Islanders, Washington - Boston
Severná divízia: Toronto - Montreal, Edmonton - Winnipeg