Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia NHL

Vegas je blízko k postupu do finále, nad Dallasom vedie 3:0 na zápasy

Radosť hokejisti Vegas Golden Knights v zápase proti Dallasu 23. mája 2023. Foto: TASR/AP

Hrdinom Golden Knights bol kanadský brankár Adin Hill, ktorý zlikvidoval všetkých 34 striel. Jeho spoluhráči boli efektívni, na štyri góly potrebovali iba 16 streleckých pokusov.

Dallas 24. mája (TASR) - Hokejisti Vegas sú blízko k postupu do finále play off NHL. V treťom finálovom dueli Západnej konferencie zvíťazili nad Dallasom 4:0 a v sérii vedú už 3:0. Štvrtý zápas je na programe v noci na piatok o 2.00 SELČ opäť na ľade Dallasu.

Hrdinom Golden Knights bol kanadský brankár Adin Hill, ktorý zlikvidoval všetkých 34 striel. Jeho spoluhráči boli efektívni, na štyri góly potrebovali iba 16 streleckých pokusov. Cestu za triumfom si vydláždili už v úvodnej tretine, v ktorej si vypracovali trojgólový náskok. V drese Vegas zaznamenal tri kanadské body za gól a dve asistencie ruský útočník Ivan Barbašov.

"Z môjho výkonu mám celkom dobrý pocit, ale to aj vďaka tímu. V tejto play off sme ešte veľa zápasov neprehrali. Sme na dobrej vlne a podávame zodpovedný výkon v defenzíve. Chcem pomáhať tímu aj naďalej a sústredím sa na ďalší duel," povedal podľa nhl.com Hill, ktorý dosiahol prvý shutout v kariére v play off NHL.

Jonathan Marchessault otvoril skóre duelu už po 71 sekundách. Tridsaťdvaročnému Kanaďanovi sa darí, keď v uplynulých piatich zápasoch zaznamenal deväť bodov (5+4). Stal sa piatym hráčom v histórii NHL s viacerými gólmi v úvodných 90 sekundách počas semifinále play off.

Spokojný s výkonom tímu bol aj tréner hostí Bruce Cassidy: "Ak sa dostanete do vedenia, tak sa vám hrá jednoduchšie. Forčekovali sme a v útočnom pásme sme sa držali na puku. Hovorili sme o tom, že takto budeme hrať počas play off. Cítime, že robíme niečo pre to, aby sme na nich vyvíjali tlak. Nebolo to len šťastie. Hrali sme tak, ako sme chceli."

Dallas začal v úvode zle, keď už po siedmich minútach prehrával 0:3. Navyše prišiel o kapitána Jamieho Benna, ktorý bol vylúčený po faule na Marka Stonea. "Urobil chybu a cíti sa preto veľmi zle. Nebudem sa na neho vyhovárať. Je tu líder počas celej svojej kariéry a každý deň ide príkladom na ľade aj mimo neho," uviedol tréner domácich Peter DeBoer.

Len štyrikrát v celej histórii NHL sa podarilo tímu otočiť nepriaznivý stav série play off z 0:3 na 4:3. Hráči Stars dúfajú, že sa im to podarí tiež. "Prehry v tejto fáze súťaže nás bolia. Musíme začať predvádzať opäť náš hokej a pracovať ako tím. Počas celej sezóny sa nám to darilo," zdôraznil útočník Joe Pavelski, ktorého doplnil Tyler Seguin: "Vieme, že nás musia zdolať ešte raz. Máme silný tím s veľkým charakterom a dáme do toho všetko."

semifinále play off NHL

finále Západnej konferencie - 3. zápas /na 4 víťazstvá/:

Dallas Stars - Vegas Golden Knights 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)

Góly: 2. Marchessault (Eichel, Barbašov), 6. Barbašov (Roy), 8. Carrier (Blueger, Kolesar), 29. Pietrangelo (Barbašov, Roy). Brankári: Oettinger (8. Wedgewood) - Hill, strely na bránku: 34:16.

/stav série: 0:3/