Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

Cítil som sa pomalý, povedal po návrate Višňovský

Brad Marchand (vpravo) z Bostonu Bruins v súboji o puk s dvojicou hráčov New Yorku Islanders Ľubomírom Višňovským (vľavo) a Thomasom Vanekom v zápase zámorskej NHL 27. januára 2014 v Uniondale. Foto: TASR/AP Photo

Ľubomír Višňovský nastúpil na domácom ľade proti Bostonu Bruins a hoci jeho tím prehral 3:6, patril k najlepším hráčom svojho tímu.

New York 28. januára (TASR) - Po viac ako troch mesiacoch sa vrátil na ľad elitný slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský, ktorý pre otras mozgu vynechal v NHL 46 zápasov New Yorku Islanders.

Tridsaťsedemročný veterán nastúpil na domácom ľade proti Bostonu Bruins a hoci jeho tím prehral 3:6, Višňovský patril k najlepším hráčom svojho tímu. Celkovo odohral 22 minút a 8 sekúnd, bol najčastejšie využívaným hráčom v presilovkách, zaznamenal plusový bod a strelu na bránku.

"Nebolo to jednoduché. Boston hral veľmi dobre, disciplinovane v obrane a potvrdil, že má formu. Bruins nám nedali veľa šancí. Bol to pre mňa náročný zápas, hral som po vyše troch mesiacoch. Niekedy som sa ešte cítil pomalý, súperi boli na mňa veľmi rýchli. Myslím však pozitívne a verím, že to bude v najbližšom zápase lepšie," povedal v rozhovore pre oficiálnu stránku Islanders slovenský obranca, ktorý nastúpil prvýkrát od 19. októbra. Višňovský figuruje v nominácii Slovenska na blížiace sa ZOH do Soči.