Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Washington bez Fehérváryho vyhral vo Winnipegu, Ovečkin dal 797. gól

Kapitán Washingtonu Capitals Alex Ovečkin (vľavo) strieľa počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Winnipeg Jets - Washington Capitals vo Winnipegu v nedeľu 11. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Slovenský obranca v službách Capitals Martin Fehérváry vynechal pre zranenie v hornej časti tela štvrtý zápas za sebou.

Hokejisti Washingtonu Capitals zvíťazili v noci na pondelok v zápase NHL na ľade Winnipegu Jets 5:2. Skóre uzavrel ich kapitán Alexander Ovečkin, ktorý strelil svoj 797. gól v základnej časti a v historickom poradí stráca na druhého Gordieho Howea (801) už iba štyri góly. Slovenský obranca v službách Washingtonu Martin Fehérváry vynechal pre zranenie v hornej časti tela štvrtý zápas za sebou.

Fehérváry absentuje v zostave Capitals od súboja s Calgary 4. decembra. Jeho tím odvtedy zvíťazil vo všetkých zápasoch a triumfom nad Jets natiahol víťaznú sériu na štyri stretnutia. Winnipeg prehral po štyroch víťazstvách a naďalej je druhý najlepší tím Západnej konferencie. K triumfu na ľade Jets vykročil úspešnou druhou tretinou, ktorú vyhral 4:0. "Ako brankár milujete, keď váš tím takto gólovo odskočí. Všetka česť našim chlapcom. Winnipeg na nás v tretej tretine vybehol, no my sme náskok dôrazne bránili," poznamenal brankár Capitals Charlie Lindgren.

Na Západe sú na tom bodovo lepšie iba hráči Vegas Golden Knights. Nič na tom nezmenila ani ich domáca prehra v zápase lídrov konferencií s Bostonom 1:3. Bruins 22. víťazstvom v sezóne potvrdil pozíciu najlepšieho tímu doterajšieho priebehu súťaže. "Zápas mal od začiatku vysokú úroveň," povedal pre zámorské médiá tréner Vegas Bruce Cassidy. "Boli sme na nich pripravení. Keď idete hrať proti takému kvalitnému tímu ako má Boston, tak sú vaše šance na úspech menšie, pokiaľ vám chýbajú rozdieloví hráči. To bol dnes jeden z našich problémov," dodal. Boston rozhodol o svojom víťazstve dvomi gólmi v tretej tretine, o ktoré sa postarali Jake DeBrusk a Charlie Coyle. Stalo sa tak po tom, ako tréner Jim Montgomery zamiešal so zložením útokov po prvej tretine, v ktorej mal jeho tím iba šesť striel na bránku. "Niekedy máte pocit, že to bude tesný zápas. No ak si v takom prípade myslíte, že máte najlepších hráčov, tak by ste ich mali nechať hrať spolu, aby vám to vyhrali. To sa dnes stalo," konštatoval Montgomery.

Hráči Colorada Avalanche triumfovali na ľade St. Louis Blues 3:2 po predĺžení, hoci od 59. minúty prehrávali gólom vo vlastnej presilovke 1:2. Deväť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času však svojím druhým gólom v zápase vyrovnal Mikko Rantanen, ktorý v 29. sekunde predĺženia dokonal obrat "lavín" a aj svoj hetrik. "Chýba nám viacero najmä ofenzívnych hráčov so skúsenosťami. V tejto situácii sa snažím robiť to najlepšie, čo je v mojich silách," poznamenal Rantanen po druhom hetriku v sezóne a piatom v profiligovej kariére.

Z trojgólového zápisu zavŕšeného víťazným gólom v predĺžení sa tešil aj útočník Arizony Coyotes Clayton Keller, pre ktorého to bol premiérový hetrik v NHL. Jeho tím zvíťazil na domácom ľade nad Philadelphiou Flyers 5:4 po predĺžení. V drese hostí si po štyri kanadské body pripísali Morgan Frost a James van Riemsdyk so zhodnou bilanciou jeden gól a tri asistencie.

V riadnom hracom čase sa neskončil ani zápas medzi Columbusom a Los Angeles, v ktorom domáci viedli po dvoch tretinách 5:3. Anže Kopitar svojím druhým gólom v zápase a Adrian Kempe v tretej časti vyrovnali na 5:5, no domáci si napokon predsa len pripísali víťazstvo. V 40. sekunde predĺženia o ňom rozhodol Johnny Gaudreau, ktorý zaznamenal v zápase tri kanadské body. Jeho spoluhráč Jack Roslovic odohral svoj bodovo najlepší zápas v sezóne, keď k dvom gólom pridal aj dve asistencie.

Hráči Floridy Panthers podľahli na domácom ľade Seattle Kraken 2:5. Hostia bodovali naplno po troch prehrách na klziskách súperov. Svoj prvý gól v drese "panterov" strelil veterán Eric Staal.

NHL - sumáre:


St. Louis Blues - Colorado Avalanche 2:3 pp (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)
Góly: 49. Tarasenko (O´Reilly, Thomas), 59. Saad - 31. Rantanen (Newhook, Hunt), 60. Rantanen (Compher, Makar), 61. Rantanen (Makar, Ničuškin). Brankári: Binnington - Francouz, strely na bránku: 32:31.

Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings 6:5 pp (2:0, 3:3, 0:2 - 1:0)
Góly: 7. Marčenko (Johnson), 10. Jenner (Roslovic, Gaudreau), 31. Laine (Roslovic, Gudbranson), 39. Roslovic (Robinson, Gavrikov), 40. Roslovic (Gaudreau, Laine), 61. Gaudreau (Laine, Gavrikov) - 25. Kopitar (Kaliyev, Fiala), 29. Lizotte (Grundström, Iaffalo), 36. Anderson-Dolan (Durzi), 45. Kopitar (Walker), 46. Kempe. Brankári: Merzlikins - Quick, strely na bránku: 26:38.

Florida Panthers - Seattle Kraken 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Góly: 8. E. Staal (White, Cousins), 59. Tierney (Kiersted, Dalpe) - 2. Beniers (McCann), 30. Burakovsky (Gourde, Bjorkstrand), 48. Eberle (Beniers, Borgen), 56. Sprong (Wennberg), 58. Gourde (Tanev, Larsson). Brankári: Bobrovskij - Jones, strely na bránku: 25:32.

Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers 5:4 po predĺžení (1:0, 2:3, 1:1)
Góly: 13. Keller (Moser, Ritchie), 28. Keller (Schmaltz, Boyd), 31. McBain (Moser, O´Brien), 48. Ritchie, 65. Keller (Chychrun, Schmaltz) - 23. Frost (J. van Riemsdyk, Tipett), 25. J. van Riemsdyk (Frost), 39. Tipett (J. van Riemsdyk, Frost), 58. Konecny (Frost, J. van Riemsdyk). Brankári: Vejmelka - Hart, strely na bránku: 29:41.

Winnipeg Jets - Washington Capitals 2:5 (0:0, 0:4, 2:1)
Góly: 41. Lowry (Morrissey, Barron), 44. Dubois (Connor, Eyssimont) - 24. T. van Riemsdyk (Dowd, Jensen), 29. Kuznecov (Carlson, Sheary), 30. Johansson (z tr. strieľania), 36. Eller (Mantha, Orlov), 58. Ovečkin (Orlov). Brankári: Hellebuyck - Lindgren, strely na bránku: 31:36.

Vegas Golden Knights - Boston Bruins 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Góly: 5. Stone (Stephenson, Hutton) - 24. Bergeron (Pastrňák, Clifton), 33. DeBrusk (Zacha, Hall), 50. Coyle (Forbort). Brankári: Thompson - Ullmark, strely na bránku: 31:27.