Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Washington s Fehérvárym zdolal Edmonton 5:4, Blues s ďalšou prehrou

Kapitán Washingtonu Capitals Alex Ovečkin (v popredí). Foto: TASR/AP

Hráči St. Louis Blues nezískali štvrté víťazstvo v sezóne ani na ľade Bostonu a prehra 1:3 bola pre nich už siedma za sebou.

New York 8. novembra (TASR) - Hokejisti Boston Bruins zvíťazili v nočnom zápase NHL nad St. Louis Blues a jedenástym víťazstvom v sezóne si upevnili pozíciu lídra Východnej konferencie. Hráči Washingtonu Capitals zastavili sériu prehier na čísle štyri, keď v nočnom zápase zdolali Edmonton Oilers 5:4. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 22:33 min a bol druhý najvyťaženejší hráč Capitals. Do štatistík si pripísal jeden mínusový bod, jednu strelu a dva hity.

Nastúpil tradične v druhej obrannej dvojici s Nickom Jensenom a zaznamenal aj jednu zblokovanú strelu a jeden stratený puk. Viac minút než Fehérváry odohral z hráčov Washingtonu iba obranca z prvej formácie Erik Gustafsson, ktorý získal počas 24:33 min tri asistencie. Capitals využili v zápase štyri presilovky. K šiestemu víťazstvu Washingtonu v sezóne najvýraznejšie prispel útočník Jevgenij Kuznecov, ktorý nazbieral štyri body za dva góly a dve asistencie. V treťom zápase po sebe skóroval Alexander Ovečkin, ktorý strelil 788. gól v NHL, čím o jeden presný zásah vylepšil vlastný rekord v počte gólov v drese jedného klubu. Ešte viac než jeho ôsmy gól sezóny, ktorý strelil v typickej pozícii z ľavého kruhu počas presilovky, upútala jeho asistencia. Capitals hrali v 59. minúte presilovku za stavu 4:3, v ktorej sa Ovečkin z Kuznecovom dostali do úniku. Obranca Edmontonu stihol zblokovať Ovečkina krátko pred zakončením, no ten periférne videl Kuznecova, ktorému poslal efektnú prihrávku bekhendom pomedzi nohy. Keďže hostia ešte znížili, ukázal sa tento gól ako víťazný.

Nemecký útočník Edmontonu Leon Draisaitl skóroval vo štvrtom zápase po sebe a mal bilanciu 1+1 rovnako ako jeho kanadský spoluhráč Connor McDavid, ktorý si dvoma bodmi vo svojom 500. zápase základnej časti upevnil pozíciu najproduktívnejšieho hráča doterajšieho priebehu sezóny. Kapitán Oilers sa gólovo presadil v 29. minúte, keď počas hry štyroch proti štyrom predviedol individuálnu akciu, počas ktorej sa "preštrikoval" cez obranu súpera a poradil si aj s brankárom Lindgrenom. V tej chvíli bol na ľade aj Martin Fehérváry. Pre Edmonton to bola tretia prehra po sebe.

Hráči St. Louis Blues nezískali štvrté víťazstvo v sezóne ani na ľade Bostonu a prehra 1:3 bola pre nich už siedma za sebou. V súboji najlepšieho tímu Východnej konferencie s najhorším Západnej si Bruins udržali stopercentnú bilanciu na domácom ľade, na ktorom zvíťazili vo všetkých siedmich doterajších zápasoch. Bolo to pre nich zároveň siedme víťazstvo z uplynulých ôsmich zápasov. Po 13 dueloch sú spoločne s Vegas Golden Knights na čele NHL, keď oba tímy nazbierali po 22 bodov. Blues, ktorí zvíťazili v úvodných troch zápasoch sezóny, ale potom sedemkrát po sebe nebodovali, sú so šiestimi bodmi najhorší tím súťaže. Rovnaký počet bodov doteraz nazbieral aj Columbus, ktorý odohral o dva zápasy viac. "Snaha tam je, nikto nám nemôže tvrdiť opak. Aj dnes sme to ukázali. Tvrdo sme išli za víťazstvom, ale proti nám stal veľmi kvalitný tím. Musíme nájsť spôsob, ako strieľať góly a dosahovať lepšie výsledky," poznamenal strelec jediného gólu Blues Brayden Schenn.

Blízko k ukončeniu série prehier boli hráči Calgary Flames, ktorí v polovici tretej tretiny viedli na ľade New Yorku Islanders 3:1, ale napokon prehrali 3:4 po predĺžení. Víťazný gól strelil v presilovke obranca Noah Dobson. Calgary nepomohlo k víťazstvu ani 46 striel na bránku "ostrovanov." Pre Flames to bola piata prehra po sebe. V ich zostave absentoval slovenský útočník Adam Ružička, ktorý bol v pozícii zdravého náhradníka. Islanders zvíťazili v šiestich z uplynulých siedmich zápasov. "Dokázali sme si presadiť našu hru. Do tretej tretiny sme išli s tým, že tento zápas nechceme prehrať, ale otočiť. Momentálne sme tím, ktorý vie, že ak hrá svoju hru, tak zdolá kohokoľvek," poznamenal kapitán Islanders Anders Lee.


NHL - sumáre:

Boston Bruins - St. Louis Blues 3:1
(1:0, 0:1, 2:0)

Góly: 14. DeBrusk (Pastrňák, Marchand), 53. Bergeron (Marchand, Krejčí), 57. Frederic - 32. Schenn (Kyrou, Krug). Brankári: Ullmark - Binnington, strely na bránku: 37:26, 17.850 divákov



New York Islanders - Calgary Flames 4:3 pp (1:2, 0:1, 2:0 - 1:0)

Góly: 13. Aho (Barzal, Bailey), 51. Lee (Nelson, Barzal), 52. Palmieri, 65. Dobson (Barzal, Pageau) - 12. Backlund (Huberdeau, Mackey), 17. Lindholm (Hanifin, Toffoli), 35. Backlund (Zadorov). Brankári: Sorokin - Markstrom, strely na bránku: 32:46, 15.722 divákov



Washington Capitals - Edmonton Oilers 5:4 (1:0, 3:2, 1:2)

Góly: 19. Strome, 21. Strome (Kuznecov, Gustafsson), 33. Kuznecov (Strome, Gustafsson), 35. Ovečkin (Gustafsson, Kuznecov), 59. Kuznecov (Ovečkin) - 29. McDavid (Draisaitl, Barrie), 35. Nugent-Hopkins (Hyman), 43. Draisaitl (Hyman, Kane), 59. Nugent-Hopkins (Nurse, McDavid). Brankári: Lindgren - Skinner, strely na bránku: 31:29, 18.573 divákov.



Slovák v akcii:

Martin Fehérváry (Washington) 22:33 0 0 0 -1 1 0



/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/