Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Wright sa prvýkrát stretne so Slafkovským: Sústredím sa na seba

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Osemnásťročného kanadského centra povolal jeho klub Seattle Kraken do hlavného tímu po pôsobení na farme Coachella Valley Firebirds v AHL.

New York 6. decembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský by mal v noci na stredu odohrať prvý vzájomný zápas v zámorskej NHL proti Shaneovi Wrightovi. Osemnásťročného kanadského centra povolal jeho klub Seattle Kraken do hlavného tímu po pôsobení na farme Coachella Valley Firebirds v AHL. Duel je na programe o 04.00 SEČ.

Shane Wright odohral za Seattle v aktuálnom ročníku NHL zatiaľ sedem zápasov. Bodoval v nich iba raz, keď si pripísal jednu asistenciu. Naposledy bol Wright v zostave "Krakenov" 5. novembra pri výhre 3:2 nad Pittsburghom. Následne zamieril na farmu. V nižšej AHL sa kanadskému útočníkovi darilo, v piatich dueloch skóroval štyrikrát, čím si vyslúžil povolanie do hlavného tímu. "Boli to naozaj zábavné dva týždne v Coachelle, užil som si veľa zábavy. Bola tam skvelá partia chalanov, mali sme aj veľa úspechov a je príjemné byť späť v Seattli. Dúfam, že zajtra budem pripravený nastúpiť na zápas," uviedol pre nhl.com.

Wright v rozhovore povedal, že hru Slafkovského nesledoval a sústredí sa iba na svoje výkony. Zápas proti draftovej jednotke bude vnímať ako každý iný. "Snažím sa sústrediť len na seba, na svoju hru a na to, čo robím a prinášam tímu," uviedol.

Kanadský hokejista bol pred júlovým draftom do NHL dlho považovaný za najhorúcejšieho kandidáta na prvé miesto. Nakoniec však meno kanadského centra zaznelo prekvapivo až na štvrtej priečke, po prvom Jurajovi Slafkovskom, druhom Šimonovi Nemcovi a treťom Loganovi Cooleyem.

Slafkovský je od začiatku sezóny v prvom tíme Montrealu, v profilige odohral 20 zápasov s bilanciou štyri góly a tri asistencie.