Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Arriva v Nitre otvára novú sezónu zdieľaných bicyklov

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Zdieľané bicykle sú k dispozícii od 1. apríla až do konca novembra. Hlavnou novinkou je vytvorenie takzvaných virtuálnych stanovíšť.

Nitra 1. apríla (TASR) – Spoločnosť Arriva v Nitre od štvrtka spúšťa novú sezónu zdieľaných bicyklov. Priaznivcom bikesharingu sľubuje počas nej viaceré novinky.

K doterajším siedmim pevným stanovištiam bicyklov pribudne ďalších päť virtuálnych stanovíšť. Pre užívateľov je k dispozícii aj nová modernejšia aplikácia s názvom nextbike. Arriva sa okrem toho zaviazala, že bude aj v tejto sezóne dôkladne dbať na pravidelnú dezinfekciu bicyklov.

Zdieľané bicykle sú k dispozícii od 1. apríla až do konca novembra. Hlavnou novinkou je vytvorenie takzvaných virtuálnych stanovíšť. „Sú vytvorené určením virtuálneho GPS okruhu, v ktorom je možné vypožičiavať a odovzdávať zdieľané bicykle. Namiesto označníka a stojanov na bicykle bude užívateľov o presnom umiestnení stanovišťa informovať značenie bieleho loga arriva bike na spevnených plochách príslušných miest. Aktualizovaná mapa systému je súčasťou užívateľskej aplikácie a zároveň ju záujemcovia nájdu aj na webovej stránke arriva.bike,“ vysvetlila riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností Arriva na Slovensku Petra Helecz.

Nové virtuálne stanovištia zdieľaných bicyklov vzniknú pri obchodných centrách OC MAX a OC Galéria Tesco, pri vybraných budovách Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, pri študentskom domove Zobor, na Kraskovej ulici 1 a tiež v mestskej časti Horné Krškany-Soda park. „Ďalšie stanovištia plánujeme vytvoriť na sídliskách Klokočina a Chrenová, aby sme zatraktívnili dostupnosť a vyšli tak v ústrety čo najväčšiemu počtu obyvateľov,“ doplnila Helecz.