Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Bod.K7 bude novým priestorom pre nitriansku kultúru

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Priestor pred budovou poslúži na uvádzanie malých foriem divadla, tanca, hudby a literatúry, informovala Asociácia Divadelná Nitra.

Nitra 7. augusta (TASR) – V Nitre vzniká nový priestor pre kultúru. Bod.K7 buduje na pešej zóne a rohu Radlinského ulice Asociácia Divadelná Nitra. Objekt, ktorý v minulosti slúžil ako predajňa tuzexu, banka či kníhkupectvo, má byť centrom pre kultúru, kreativitu a komunitné podujatia.

Interiér bodu.K7 bude slúžiť na premietanie filmov, ako spoločné pracovné priestory či na organizáciu workshopov. „Priestor pred budovou poslúži na uvádzanie malých foriem divadla, tanca, hudby a literatúry. A okrem iného poskytne domov pre náš festival európskeho významu Divadelná Nitra, ktorý doteraz sídlil v priestoroch Divadla Andreja Bagara v Nitre,“ informovala Asociácia Divadelná Nitra.

Rekonštrukcia budovy, ktorá bola v 90. rokoch vyhlásená za národnú kultúrnu pamiatku, si vyžiada nemalé prostriedky. Asociácia sa preto rozhodla požiadať o pomoc verejnosť a spustila crowdfundingovú kampaň. Z cieľovej sumy 8000 eur sa doteraz podarilo vyzbierať vyše 7700 eur. „Aj vďaka tejto podpore budeme môcť v našich priestoroch nasvietiť predstavenia hosťujúcich divadiel, ozvučiť koncerty kapiel, ktoré k nám prídu, a budeme môcť poskytnúť priestor na rôzne diskusie či vybudovať galériu vo výkladoch nášho priestoru,“ uviedla Terézia Bosmanová z Asociácie Divadelná Nitra.