Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Nitriansky kraj

Chuťové bunky ponúknu susedskú atmosféru, kultúru a dobré jedlo

Trh tvoria stánky s originálnymi produktmi slovenských remeselníkov a handmade výrobcov, ale aj so starými knižkami, platňami a ďalšou zaujímavou ponukou.

Nitra 7. júna (TASR) - Sezónu letných kultúrnych podujatí otvárajú v Nitre trhom s ručne vyrábanými produktmi, dobrým jedlom a hudbou. V nedeľu 8. júna sa v Bunke v centre Nitry od 15. hodiny uskutočnia už druhé Chuťové bunky. Susedskú atmosféru na pešiu zónu prinášajú občianske združenie Zelená Zebra a platforma Bunka pre súčasnú kultúru.

Trh tvoria stánky s originálnymi produktmi slovenských remeselníkov a handmade výrobcov, ale aj so starými knižkami, platňami a ďalšou zaujímavou ponukou. Súčasťou pripraveného programu je inštalácia malej verejnej knižnice v rámci projektu Ďakujem, sused, kde si bude môcť každý zobrať knihu alebo ju vymeniť za inú. Chuťové bunky tradične končia dobrou hudbou – o 20. hodine sa začne koncert dreamfolkovej púchovskej dvojice Lille a po nich svoje beatové imaginárium ponúkne DAV, informovala Barbora Mlejová zo Zelenej Zebry. Združenie Zelená Zebra prezentuje neprofesionálne umenie mladých ľudí od 15 do 26 rokov, organizuje koncerty, premietania, čítačky, výstavy, besedy.