Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Colníci v Štúrove opäť zadržali falošné pracie prášky

Ilustračné foto Foto: TASR/Colný úrad Štúrovo

Tovar našli pri kontrole osobného auta.

Nitra 17. februára (TASR) - Colníci zo Štúrova zaistili takmer 550 litrov pracích prostriedkov, ktoré boli označené názvom „ARIEL“ a „LENOR“. Ako informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher, osobe, ktorá uvedený tovar prepravovala, hrozí za porušenie predpisov v oblasti práv duševného vlastníctva prepadnutie tovaru a pokuta až do výšky 3319,39 eura.

Podozrivý tovar našli colníci pri kontrole osobného auta. V jeho batožinovom priestore sa nachádzalo takmer 550 litrov značkových pracích prostriedkov. Po prvotnej kontrole tovar zaistili pre podozrenie, že ide falzifikáty. „Pracie prostriedky sú po zaistení umiestnené v sklade colného úradu a to až do vyriešenia celého prípadu, pri ktorom sa bude postupovať v úzkej súčinnosti s oprávnenou osobou. Zaistený tovar pochádzal z Maďarska a bol určený na slovenský trh,“ uviedol Pacher.

Ako pripomenul, z dôvodu, že tento tovar môže byť pri používaní nebezpečný zo zdravotného hľadiska, bude zničený a nemôže byť poskytnutý na charitatívne účely.