Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Detské oddelenie nemocnice v Komárne dostali pred sviatkami rôzne dary

Ilustračné foto Foto: TASR

Komárno 19. decembra (TASR) - Zakladatelia združenia Lepšie zdravie z Komárna vo štvrtok (18. 12.) potešili a obdarovali detské oddelenie Všeobecnej nemocnice Komárno. K darcovstvu sa pridali aj členovia športového klubu Savage warriors v Komárne, ktorí spoločne so združením priniesli na oddelenie hračky, DVD, knižky a peňažný dar za viac ako 550 eur. Informovala o tom TASR hovorkyňa nemocnice Marta Csergeová.

Na detskom oddelení hospitalizujú ročne viac ako 1000 detských pacientov, pre ktorých je dôležité vymyslieť každodennú zábavnú formu trávenia času. „Je veľmi príjemné vidieť, že si ľudia v našom regióne uvedomujú, aké je zdravie vzácne a zorganizovali takúto veľkolepú zbierku, aby potešili deti, ktoré sa nachádzajú počas celého roka v nemocnici,“ povedala vedúca sestra Eleonóra Mészáros s tým, že vďaka tomuto prekvapeniu sa aspoň na chvíľku podarí rozveseliť najmenších pacientov, aby zabudli na to, kde sa práve nachádzajú.

Osobne poďakovať zakladateľom združenia a športového klubu prišlo na detské oddelenie aj vedenie Všeobecnej nemocnice Komárno. „Pre túto zbierku sme sa rozhodli preto, lebo si veľmi dobre uvedomujeme, že základom každého človeka je zdravie a nie každý má to šťastie. Špeciálne detskí pacienti, ktorí majú ostať v cudzom prostredí bez svojich blízkych to musia prežívať najhoršie a preto veríme, že týmito drobnosťami sa nám podarí zlepšiť ich pobyt,“ uviedol jeden zo zakladateľov združenia a tiež člen športového klubu Erik Fekete.

Členovia Savage warriors Komárno nezavítali do Všeobecnej nemocnice s podobným úmyslom prvýkrát. V priebehu tohto roka prišli darovať najcennejšiu tekutinu - krv, ktorá mnohokrát zachraňuje ľudské životy. „Našou snahou bude aj v budúcom roku organizovať podobné akcie pre tých, ktorí to najviac potrebujú. Veď ako všetci vieme, psychika človeku napomáha pri liečbe, veď čo viac deti poteší ako pekná hračka, čítanie, či pozeranie rozprávok,“ dodal Erik Fekete.

Všeobecnú nemocnicu Komárno prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi spoločnosť AGEL SK.