Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Dobrovoľníci vyčistili ďalší z nitrianskych pahorkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Veríme, že sa nájde čo najviac dobrovoľníkov a spolu tak pomôžeme skrášliť naše mesto pre obyvateľov, ale aj návštevníkov, skonštatovali organizátori.

Nitra 7. augusta (TASR) – Dobrovoľníci z iniciatívy Čistá Nitra pokračujú v upratovaní mesta. V rámci Čistenia siedmich pahorkov Nitry vyzbierali v sobotu dopoludnia odpadky na kalvárii. „Pre účastníkov sme pripravili aj malú odmenu vo forme komentovanej prehliadky Misijného múzea, ktoré sa na kalvárii nachádza,“ pripomenuli organizátori.

Čistenie siedmich pahorkov Nitry sa začalo 26. júna, keď približne dve desiatky nadšencov upratali hradný kopec a mestský park. Neskôr, 26. júla, zasa dobrovoľníci čistili lokalitu Na vŕšku a priľahlé centrum mesta.

„Na našich podujatiach veľmi radi privítame každého, komu záleží na prostredí, v ktorom žije, a chce prispieť k tomu, aby bola Nitra čistejšia. Jednotlivé vŕšky lákajú na návštevu a vytvárajú jedinečnú panorámu mesta, preto si zaslúžia našu pozornosť. Veríme, že sa nájde čo najviac dobrovoľníkov a spolu tak pomôžeme skrášliť naše mesto pre obyvateľov, ale aj návštevníkov,“ skonštatovali organizátori.