Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Oprava dilatácií mostov spôsobí obmedzenie dopravy na R1 pri Nitre

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Doprava bude počas montáže a demontáže premosťovacej konštrukcie presmerovaná na krátkom úseku do jedného jazdného pruhu.

Nitra 16. septembra (TASR) – Na úseku rýchlostnej cesty R1 od križovatky Nitra–východ po križovatku Beladice je od stredy čiastočne obmedzená doprava v oboch smeroch. Dôvodom obmedzení sú práce na opravách dilatácií mostov R1-056, R1-057, R1-058 a R1-059, informoval o tom Martin Štefánik zo spoločnosti Granvia, ktorá úsek rýchlostnej cesty prevádzkuje. Obmedzenie potrvá do 15. októbra tohto roka.

Doprava bude počas montáže a demontáže premosťovacej konštrukcie presmerovaná na krátkom úseku do jedného jazdného pruhu. Po jej osadení bude rýchlosť znížená na 60 kilometrov za hodinu pri plnej prejazdnosti úseku. „Prosíme vodičov o zvýšenú pozornosť, rešpektovanie prenosného dopravného značenia, najmä zníženej rýchlosti, pretože sa po rýchlostnej ceste budú pohybovať pracovníci vykonávajúci opravy. V prípade, že sa práce ukončia skôr, budú dotknuté úseky ihneď naplno sprístupnené,“ uviedol Štefánik.