Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Dotácia Komárno na šport a rekonštrukciu športovísk prevýši milión eur

Foto: TASR/Milan Drozd

Z programu zameraného na rekonštrukciu športovísk určených pre obyvateľov mesta plánuje mesto zveľadiť 13 rôznych lokalít

Komárno 14. februára (TASR) – Mestskí poslanci v Komárne rozdelili 485.000 eur z rozpočtu mesta na projekty súvisiace s podporou športu a športových aktivít v meste. Komárňanské školy a kluby dostanú 285.000 eur, na rekonštrukciu športovísk, kde môžu športovať obyvatelia mesta, je určených 200.000 eur. Prostredníctvom spoločnosti Comorra Servis, ktorá sa zaoberá správou majetku mesta Komárno, investuje mesto ďalších pol milióna eur na údržbu športových inštitúcií. Celková dotácia na šport tak v Komárne prevýši milión eur.

Z programu zameraného na rekonštrukciu športovísk určených pre obyvateľov mesta plánuje mesto zveľadiť 13 rôznych lokalít. „Program je osobitne zameraný na to, aby sme vytvorili vhodné možnosti športovania a aktívneho oddychu v blízkosti sídlisk tak pre mladých, ako aj pre starších. Popri podpore špičkového športu je veľmi dôležité, aby sa čo najviac Komárňanov pravidelne hýbalo,“ zdôvodnil investíciu primátor Béla Keszegh.

Z mestských peňazí bude zrekonštruované futbalové ihrisko v Novej Stráži, oddychová zóna s futbalovým a volejbalovým ihriskom na Alžbetinom ostrove, telocvičňa na Ulici slobody, obnova basketbalového/futbalového ihriska i multifunkčného ihriska na Ulici sv. Jána. Mesto zabezpečí rekonštrukciu multifunkčného ihriska pri Bauringoch, multifunkčného ihriska na Ulici Selyeho, oplotenie basketbalového ihriska na Damjanichovej ulici, obnovu povrchu tenisového ihriska v Kajak-kanoe klube a obnovu basketbalového ihriska pri kaplnke Rác. Rekonštrukcia čaká aj skateboardovú dráhu na brehu Váhu, futbalové ihrisko v ZŠ na Ulici práce, futbalové ihrisko v ZŠ na Ulici Komenského. Na Bubnovej ulici vznikne fitpark a exteriérový stolný tenis.

Z peňazí určených pre kluby a školy získali najvyššiu dotáciu Komárňanský futbalový klub (KFC), volejbalový klub a basketbalisti. Mesto každoročne prispieva na činnosť 35 klubov a na zorganizovanie 15 športových podujatí. Prostredníctvom spoločnosti Comorra Servis investuje mesto financie na údržbu a správu športovej haly, plavárne, klziska, kajakového klubu, futbalového ihriska.