Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Firmy i jednotlivci môžu žiadať o právo používať značku Ponitrie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Remiáš

Po splnení požadovaných kritérií je možné značku Ponitrie používať na poľnohospodárske a potravinárske produkty i na remeselné výrobky.

Nitra 23. augusta (TASR) – Výrobcovia potravín, remeselníci či podnikatelia v cestovnom ruchu sa do 12. októbra môžu uchádzať o možnosť používať na svojich regionálnych produktoch značku Ponitrie. Výzvu na predkladanie žiadostí vyhlásila Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR), ktorá je koordinátor regionálneho značenia.

Po splnení požadovaných kritérií je možné značku Ponitrie používať na poľnohospodárske a potravinárske produkty i na remeselné výrobky. Zároveň môže slúžiť aj na označovanie služieb ubytovacích a stravovacích zariadení a na doplnkové služby v cestovnom ruchu.

Ako pripomína NOCR, značka regionálnych produktov Ponitrie je znakom kvality. „Po splnení patričných kritérií môže byť využívaná pri kvalitných poľnohospodárskych produktoch, výnimočných remeselníckych a spotrebných výrobkoch, pri kvalitnom ubytovaní a doplnkových službách. Úlohou značky Ponitrie je prezentovať región, jeho ľudí, tradície, kultúru i vzťah k životnému prostrediu,“ informovala NOCR.