Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Grantový program Tu sme doma sa zameria na pomoc v boji s pandémiou

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Do termínu uzávierky sa prihlásilo 12 projektov. Tie si rozdelia sumu tamer 20.000 eur formou rýchlych grantov.

Hurbanovo 23. mája (TASR) – Grantový program s názvom Tu sme doma zastrešený Nitrianskou komunitnou nadáciou (NKN) bude tento rok zameraný na pomoc v boji s pandémiou ochorenia COVID-19. Program preto aktuálne dostal pozmenený názov Tu sme doma aj v čase koronakrízy.

Ako uviedla PR manažérka NKN Natália Zákopčanová, cieľom grantov je podporiť organizácie a občianske iniciatívy, ktoré poskytujú pomoc Hurbanovčanom. Udelené budú projektom, ktoré sa zameriavajú na vzdelávanie detí z marginalizovaných komunít v čase pandémie a sú zamerané na upevnenie školských vedomostí a hygienických návykov. „Podporili sme aj poskytovanie služieb a zdravotnej pomoci seniorom v čase pandémie a aktivity zamerané na zabránenie ďalšiemu šíreniu nákazy v komunite v rámci verejných priestorov,“ dodala Zákopčanová.

Ako doplnila, do termínu uzávierky 5. mája sa prihlásilo 12 projektov. Tie si rozdelia sumu 19.719 eur formou rýchlych grantov. „Poskytnuté financie môžu byť použité na pokrytie nákladov priamo súvisiacich s realizáciou projektov,“ dodala Zákopčanová.