Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

J. Mičovský: Dedičstvo v štátnom podniku Agrokomplex je pomerne ťaživé

Na snímke minister pôdohospodárstva SR Ján Mičovský prichádza na zasadnutie vlády. Foto: TASR - Dano Veselský

Favorita na post šéfa Agrokomplexu Mičovský podľa svojich slov nemá.

Bratislava 27. mája (TASR) - Dedičstvo v štátnom podniku agrokomplex Národné výstavisko v Nitre je pomerne ťaživé. Uviedol to pred stredajším rokovaním vládneho kabinetu minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský (OĽaNO).

"To, čo som tam našiel, nevzbudzuje radosť. Jednoznačne je potrebné povedať si, že nádej na to, aby národné výstavisko Agrokomplex opäť 'vstalo z popola' je veľmi veľká. Na to potrebuje nájsť to najdôležitejšie - skvelých ľudí. Práve preto som vypísal výberové konanie na obsadenie miesta generálneho riaditeľa Agrokomplexu," priblížil.



Toto výberové konanie podľa Mičovského "beží", je zverejnené. "A budem rád, keď prostredníctvom médií môžem vyzvať všetkých, ktorí majú odvahu, vedomosti a chuť pomôcť národnému výstavisku, aby sa prihlásili. Hľadáme človeka odvážneho a zdatného, ktorý dokáže problémy výstaviska vyriešiť, pretože toto výstavisko musí žiť," zdôraznil minister.

"Veríme, že aj potom, ako sa odblokujú možnosti, ktoré nám ponúknu vysokú účasť, koncentráciu ľudí na jednom mieste, budeme môcť ešte z tejto strany roka, niekedy pred Vianocami, ponúknuť výstavu, ktorá bude istým vyhlásením k ľudom, aby sme poučenie z krízy, ktoré sa vzťahuje na všetky oblasti a na prírodu zvlášť, vedeli veľmi jasne transformovať. Myslím, že ten priestor v Nitre na výstavisku bude pre to viac ako vhodný," poznamenal.

Favorita na post šéfa Agrokomplexu Mičovský podľa svojich slov nemá. "Mám len veľmi jasnú predstavu, že to musí byť človek morálne zdatný, odborne musí byť výkonný a musí byť odvážny. To miesto vyžaduje odvahu riešiť zásadným spôsobom problémy, ktoré som na národnom výstavisku našiel a ktoré sú aj predmetom istého vyšetrovania," dodal.