Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

J. Oravec v kresle primátora Štúrova končí po takmer štvrťstoročí

Erb mesta Komárno Foto: Heraldický register

Nový primátor Eugen Szabó svojich voličov oslovil volebným programom Treba viac, ktorý zhrnul do siedmich bodov.

Štúrovo 16. novembra (TASR) – Novým primátorom Štúrova sa stal 50-ročný manažér Eugen Szabó, ktorý kandidoval ako nezávislý kandidát.

Svoj hlas mu odovzdalo 2087 voličov. Szabó nahradí v kresle primátora Jána Oravca, ktorý viedol mesto šesť volebných období a od roku 1990 až doteraz bol jediným primátorom Štúrova. Volebná účasť v meste dosiahla 43,5 percenta.

Novozvolený primátor sa podľa vlastných slov rozhodol kandidovať najmä preto, že po veľkých kvalitatívnych skokoch vo forme otvorenia mostu Márie Valérie alebo pešej zóny cítil, že Štúrovo stagnuje. Mesto podľa jeho slov potrebuje viac koncepčnej práce, viac aktivity v oblasti riešenia pálčivých problémov, ako je napríklad nedostatok pracovných príležitostí.

Svojich voličov oslovil volebným programom „Treba viac“, ktorý zhrnul do siedmich bodov. Bude sa zameriavať najmä na sociálne istoty, zvýšenie vzdelanosti, životné prostredie, športovú činnosť, cestovný ruch a turizmus, rozvoj zamestnanosti a podnikania a skvalitnenie práce mestských orgánov.