Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

K cyklistickým chodníkom pribudli v Nitre aj bežecké trate

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Na prelome roka tak na nábreží rieky Nitra a v Mestskom parku na Sihoti boli vytýčené tri trasy. Ako informovala radnica, nové bežecké trate sú označené žltými značkami na chodníkoch.

Nitra 10. januára (TASR) – Popri budovaní cyklotrás začalo mesto Nitra značiť aj trate pre rekreačných bežcov. Na prelome roka tak na nábreží rieky Nitra a v Mestskom parku na Sihoti boli vytýčené tri trasy. Ako informovala radnica, nové bežecké trate sú označené žltými značkami na chodníkoch.

Dve dlhšie trate sa začínajú i končia hneď vedľa korčuliarskej dráhy pri futbalovom štadióne v parku. Štart i cieľ je označený informačnou tabuľou. „Rozdiel tvorí len dĺžka a smer, pričom kratší variant sa tiahne v dĺžke piatich kilometrov pozdĺž rieky smerom na juh a využíva štyri mosty cez rieku. Dlhšia alternatíva má takmer šesť kilometrov a je orientovaná presne opačným smerom. Sleduje rieku proti prúdu až k lávke na Bratislavskej ulici, kde sa popri kultúrnom centre Hidepark trať opäť vracia k mostu na Vodnej ulici a po prúde rieky späť do cieľa pri futbalovom štadióne,“ informovalo mesto. Tretia a najkratšia trať meria 1,4 kilometra a jej štart aj cieľ je situovaný pri hlavnom vstupe na Mestské kúpalisko na Sihoti.