Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Nitriansky kraj

Kandidátom Smeru-SD na nitrianskeho primátora bude opäť Jozef Dvonč

Podľa predsedníčky poslaneckého klubu strany Smer-SD v nitrianskom mestskom zastupiteľstve Renáty Kolenčíkovej dostal Dvonč dôveru, pretože pracuje na čele mesta už ôsmy rok bez afér a problémov.

Nitra 5. mája (TASR) – Kandidátom strany Smer-SD na post primátora Nitry v jesenných komunálnych voľbách bude Jozef Dvonč. O jeho nominácii rozhodla okresná rada strany. Ako uviedol jej podpredseda Juraj Horváth, členovia rady došli k záveru, že Dvonč je človekom, ktorý požíva dôveru občanov Nitry a má dostatočné skúsenosti v oblasti komunálnej politiky.

Post primátora Nitry zastáva už druhé funkčné obdobie, okrem toho je aj predsedom Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). "Myslíme si, že môže byť pre mesto prínosom aj v budúcom období a preto sme sa rozhodli, že dostáva našu dôveru, nomináciu a odporučenie, aby kandidoval za primátora," skonštatoval Horváth.

Podľa predsedníčky poslaneckého klubu strany Smer-SD v nitrianskom mestskom zastupiteľstve Renáty Kolenčíkovej dostal Dvonč dôveru, pretože pracuje na čele mesta už ôsmy rok bez afér a problémov. "Má podporu vedenia strany Smer-SD a myslím, že je naším najlepším kandidátom na tento post. Cieľom strany Smer-SD je získať v jesenných komunálnych voľbách čo najviac postov primátorov a starostov. Dúfam, že sa nám to podarí," skonštatovala.

V predchádzajúcich voľbách boli témami Dvončovej kampane doprava, dostavba rýchlostnej cesty R1 či zlepšenie práce mestského úradu. Hlavné témy tohtoročnej kampane sa podľa jeho slov ešte len tvoria. "Volebný program budeme pripravovať a ešte nemá nejaké pevné obrysy. Bude asi o meste a o ľuďoch, ktorí v ňom žijú. Čiže, ja predpokladám, že to bude 'Ľudia a mesto', alebo opačne 'Mesto a ľudia, alebo 'Mesto pre ľudí'. Predpokladám, že to bude nejaký taký leitmotív tej kampane, pretože nie je dôležité mať primátora na nejakom bilborde, ale možno radšej vidieť tie akcie, ktoré sa urobili a to, akým spôsobom by mali byť prospešné pre obyvateľov tohto mesta," povedal Dvonč.

O tom, či Dvončovu kandidatúru podporia aj ďalšie politické strany, sa ešte vedú rozhovory. Ich doterajšie výsledky zatiaľ nie sú konečné. "Osobne som robil nejaké rozhovory, zatiaľ nezáväzné. Ale v každom prípade je tam prísľub zo strany KDH, že mieni pokračovať v koalícii so Smerom. To znamená, budem aj ich žiadať o podporu, aby sme netrieštili sily. Určité rozhovory prebehli so Slovenskou národnou stranou, ale to musíme všetko ešte pouzatvárať. Ja si myslím, že je dostatočný časový priestor na to, aby sme sa po oznámení tejto kandidatúry veľmi rýchlo dohodli aj na koalícii a možno aj na počtoch poslancov, pretože to bude kľúčové," povedal Dvonč. Rozhovory o možnej podpore Dvonča s predstaviteľmi KDH potvrdila aj Kolenčíková.

"Myslím, že s KDH sme si názorovo najbližšie. Spolupracujeme spolu už osem rokov a vždy sme sa vedeli dohodnúť, či už ide o sociálnu oblasť, dopravu, infraštruktúru, čistotu mesta... Predbežne sme teda dohodnutí na podpore kandidatúry pána Dvonča, ale svoje stanovisko k tomu dá KDH až po rokovaní v jeho orgánoch," dodala Kolenčíková.