Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Klub fotografov Terra Wag približuje Krásy Slovenska na fotografiách

Na ilustračnej snímke Chopok, 13. augusta 2018. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Slovensko skrýva na svojom území nespočetné množstvo klenotov nielen v prírode, ale i v architektúre, ktoré prilákajú ročne množstvo turistov aj zo zahraničia.

Šaľa 11. júna (TASR) – Neopakovateľné a jedinečné zábery rôznych kútov Slovenska zachytených optikou členov Klubu fotografov Terra Wag pri KS Večierka predstaví výstava Krásne Slovensko. Otvorená bude v priestoroch Domu ľudového bývania v Šali od 20. júna do 18. júla. „Pocity a dojmy fotografov sprostredkúva približne 40 fotografií. Návštevníci môžu vidieť námestie v Banskej Bystrici, River park v Bratislave, Katarínku v Dechticiach, Devín, kláštor v Hronskom Beňadiku, Chopok, arborétum Mlyňany, Oravskú Lesnú, Pajštún, Piešťany, Rajeckú Lesnú, Tatry, Rajecké Teplice,“ informovala Ľubica Packová-Zahradárová z Ponitrianskeho múzea, ktorého súčasťou je Dom ľudového bývania.

Slovensko skrýva na svojom území nespočetné množstvo klenotov nielen v prírode, ale i v architektúre, ktoré prilákajú ročne množstvo turistov aj zo zahraničia. Krásy Slovenska sa stali námetom výstavy aj ôsmich členov Klubu fotografov Terra Wag pri KS Večierka, ktorí sa ich pokúsili zachytiť svojou optikou počas výletov a dovoleniek za posledných pár rokov. Výnimku tvorí jediná fotografia, zobrazujúca starý most v Šali, ktorá bola nafotená v roku 1968.