Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Komárňanská nemocnica postupne uvoľňuje reprofilizované COVID lôžka

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Naďalej zostávajú v platnosti triáž pacientov a ambulancie pre suspektné prípady s COVID-19.

Komárno 21. mája (TASR) – Nemocnica Komárno od začiatku tohto týždňa postupne redukuje tzv. červené zóny. Nemocnica sa tak pripravuje na postupný návrat k poskytovaniu zdravotnej starostlivosti bez obmedzení.

"Z celkového počtu 11 reprofilizovaných COVID lôžok v našej nemocnici ostane vyčlenených sedem lôžok na dvoch oddeleniach na eventuálny príjem pacienta s podozrením na ochorenie COVID-19 alebo potvrdeným ochorením. Na urgentnom príjme naďalej ostane k dispozícii červená ambulancia na ošetrenie podozrivého prípadu. Rovnako ostávame pripravení aj na pôrod a poskytnutie zdravotnej starostlivosti tehotným pacientkam s ochorením COVID-19," informoval Rudolf Pelikán, námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť.

Celkový počet lôžok, ktoré boli za všetky zdravotnícke zariadenia skupiny AGEL SK reprofilizované v zmysle nariadenia ministerstva zdravotníctva pre pacientov s ochorením COVID-19, bol takmer 450. Po rozhodnutí ministerstva sa tzv. červené covidové zóny začali v týchto dňoch znovu transformovať na bežné oddelenia, respektíve časti oddelení. Naďalej zostávajú v platnosti triáž pacientov a ambulancie pre suspektné prípady s COVID-19. Za celú sieť AGEL potrvá minimálna reprofilizácia lôžok do skončenia mimoriadnej situácie, podľa predpokladov do polovice júna tohto roka.