Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Valentínska kvapka krvi v Komárne je v tomto roku úspešná

Darovanie krvi Foto: TASR/Carmfil Farr

Komárňanské oddelenie hematológie a transfúziológie sa zúčastnilo Valentínskej kvapky krvi už po niekoľký raz.

Komárno 13. marca (TASR) - Tohtoročná kampaň s názvom Valentínska kvapka krvi sa dnes vo Všeobecnej nemocnici Komárno skončila. Na oddelenie hematológie a transfúziológie prišlo darovať najcennejšiu tekutinu 52 žiakov, 192 viacnásobných darcov, 51 prvodarcov, informovala hovorkyňa nemocnice Marta Csergeová.

Ako uviedla, darovanie krvi je prejavom zodpovednosti, úcty a lásky. Krv je nenahraditeľná a zároveň najvzácnejšia tekutina, ktorá v mnohých prípadoch zachraňuje život. „Teší nás, že pravidelne chodia už stáli darcovia krvi, medzi ktorými sú aj študenti stredných odborných škôl a gymnázií, pričom pribúda aj mnoho prvodarcov,“ vyzdvihla primárka oddelenia hematológie a transfúziológie Enikő Radi s tým, že odbery sú naplánované v Komárňanskom okrese už na celý rok 2015.

Komárňanské oddelenie hematológie a transfúziológie sa zúčastnilo Valentínskej kvapky krvi už po niekoľký raz. „Sme vďační všetkým darcom, ktorí majú lásku v srdci, úctu k životu a takýmto spôsobom nám pomáhajú zachraňovať životy. Život je nevyspytateľný a človek nikdy nevie, kedy bude potrebovať krv alebo krvnú plazmu on sám alebo jeho blízky,“ uzavrel riaditeľ nemocnice Viktor Dudáš.

Všeobecnú nemocnicu Komárno prevádzkuje nezisková organizácia Forlife a manažérsky ju riadi skupina Agel.