Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Osobnosť nemocnice v Komárne Z. Halmovú zaradia do Oxford Encyklopédie

Ilustračné foto Foto: TASR

Zlatica Halmová sa narodila v Komárne a 36 rokov sa ako sestra obetavo starala a stará o pacientov komárňanského regiónu.

Komárno 3. apríla (TASR) - Osobnosť Všeobecnej nemocnice Komárno bude v tomto roku zaradená do Oxford Encyklopédie. Po dôslednom rešerše kompetentní rozhodli, že osobnosťou, ktorá hodnotným prínosom prispieva pre spoločnosť, je námestníčka riaditeľa pre úsek ošetrovateľstva Zlatica Halmová, ktorá rozjasňuje miestnosti nemocnice už 36 rokov a je obľúbená ako u pacientov, tak medzi kolegyňami.

„Zaradenie do Oxford Encyklopédie je potvrdením zásluh pre spoločnosť. Pre mnohých členov prijatie predstavuje najvyššie ocenenie, ktoré vo svojom živote doteraz získali. Gratulujem Z. Halmovej k zaradeniu medzi úspešné osobnosti do encyklopédie a zároveň k tomu, že sa stala jedným zo vzorov pre nás všetkých,“ uviedla redaktorka Oxford Encyklopédie Eva Rombovská.

Zlatica Halmová sa narodila v Komárne a 36 rokov sa ako sestra obetavo starala a stará o pacientov komárňanského regiónu. Podľa slov riaditeľa nemocnice Viktora Dudáša sestra Halmová patrí k sestrám, ktoré sú oddané ošetrovateľstvu celou dušou. Vďaka svojmu predchádzajúcemu zaradeniu sestry pri lôžku, staničnej a vedúcej sestry úspešne zvláda svoju prácu pri riadení na úseku ošetrovateľstva. „Je to osobnosť s vysokým, odborným, morálnym a ľudským kreditom, obdarená precíznosťou, tvorivosťou, osobnou kultúrou, diplomatickým taktom, ale aj prirodzeným rešpektom. Napriek vysokému pracovnému nasadeniu má však vždy pre svojich spolupracovníkov, rodinu a blízkych úsmev na tvári. Ochotne podáva pomocnú ruku tým, ktorí potrebujú jej radu, pomoc, podporu alebo ju požiadajú o spoluprácu,“ povedal Dudáš s tým, že v mene vedenia nemocnice a kolegov gratuluje a ďakuje za všetko, čo pre ľudí, kolegov i pacientov robí.

„Činy, tvorivosť, charizma je krédom našej encyklopédie a podľa toho výnimočné osobnosti vyberáme. História životopisných encyklopédií siaha už do dávnejších čias. Naším poslaním je uchovávanie dosiahnutých zásluh osobností, ktoré svojou činnosťou vynikli vo svojom regióne, zviditeľnili organizáciu, pre ktorú pracujú,“ doplnila Rombovská. Dodala, že Halmová zaujala najmä pre svoju činnosť v oblasti bezpečnosti pacienta, prevencie nozokomiálnych nákaz a hygieny rúk, o ktorých prednáša a publikuje články.

Je osobou mnohých tvárí. Pôsobí ako konzultantka diplomových prác ošetrovateľstva a je aj lektorkou pre akreditované vzdelávacie aktivity zamerané na opatrovateľstvo starých a chorých. Je organizátorkou celoslovenských konferencií s medzinárodnou účasťou. Tretie funkčné obdobie pôsobí ako predsedníčka Disciplinárnej komisie na celoslovenskej úrovni v Komore sestier a pôrodných asistentiek. „Som príjemne prekvapená, že som zaradená medzi osobnosti tejto významnej encyklopédie. Snažím sa pristupovať k práci s radosťou, láskou a nasledovať svoje sny a ciele. No dôležitými vlastnosťami napredovania sú aj húževnatosť a vytrvalosť, pomocou ktorých úspešne dokončím všetko, čo si zaumienim,“ uviedla námestníčka.