Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Nitriansky kraj

Nemocnica v Komárne chce rozširovať rozsah elektronických služieb

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Online objednávanie na mamografické vyšetrenie nemocnica zaviedla s cieľom modernizácie zdravotníckeho zariadenia.

Komárno 26. októbra (TASR) – Nemocnica v Komárne plánuje rozširovať rozsah online služieb pre pacientov. Dôvodom je stúpajúci záujem o elektronické objednávanie, ktoré ako prvé zaviedla nemocnica na mamografické vyšetrenie.

„V tomto roku stúpol počet online rezervácií termínov na mamografické vyšetrenie o 15 percent oproti predchádzajúcemu roku. Najväčším pozitívom tejto služby je, že pacientky sa môžu prihlásiť na vyšetrenie z pohodlia domova kedykoľvek počas dňa a nie sú viazané na ordinačné hodiny rádiodiagnostického oddelenia. Môžeme napríklad potvrdiť, že čoraz častejšie si ženy rezervujú termín u lekára priamo prostredníctvom svojho mobilu,“ uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Online objednávanie na mamografické vyšetrenie nemocnica zaviedla s cieľom modernizácie zdravotníckeho zariadenia. V súčasnosti vedenie nemocnice avizuje, že v priebehu budúceho roka plánuje zavádzať ďalšie podobné služby.

„Online systém je náš, preto ho chceme naďalej inovovať na základe podnetov od lekárov a pacientov. Postupne chceme docieliť, aby bol rozsah online služieb omnoho širší, vďaka čomu nielen uľahčíme proces objednávania a poskytneme lekárom rýchlejšie a relevantnejšie informácie o pacientovi, no takto dokážeme aj v krátkom čase znížiť počet ľudí v čakárňach,“ skonštatoval Jaška.