Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Komárno ukončilo rozsiahlu rekonštrukciu miestnych ciest a chodníkov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Mesto ako objednávateľ za práce zaplatilo viac ako 4,21 milióna eur bez DPH.

Komárno 30. mája (TASR) - Spoločnosť Eurovia SK ukončila rozsiahlu rekonštrukciu miestnych komunikácií v Komárne. Mesto ako objednávateľ za práce zaplatilo viac ako 4,21 milióna eur bez DPH, informovala Simona Tančáková zo spoločnosti Eurovia SK. Cieľom opráv bolo najmä zvýšiť bezpečnosť a komfort všetkých účastníkov cestnej premávky.

Rekonštrukcia komunikácií sa začala v auguste minulého roka. Projekt pozostával z 15 stavebných objektov, v rámci ktorých sa opravili nielen cesty a chodníky, ale nanovo sa vybudovala aj jedna priesečná križovatka a kruhový objazd.

Počas stavebných prác boli zrekonštruované cesty alebo ich úseky na uliciach 29. augusta - Slnečná, Elektrárenská cesta, Svätojánska - Cintorínsky rad, Jazerná - Hlboká, Platanová alej, Narcisová, Hradná, Ulica priateľstva, Tabaková - Vnútorná okružná - Športová, Sústružnícka, Dunajská, Podzáhradná a Lesná. Súčasťou projektu bolo aj vybudovanie križovatky Elektrárenská cesta - Tabaková a okružnej križovatky na priesečníku Ulice priateľstva - E. B. Lukáča. Nové chodníky budú môcť obyvatelia Komárna využívať na uliciach 29. augusta - Slnečná, Jazerná - Hlboká, Ulica priateľstva - E. B. Lukáča a Lesná.

V rámci rekonštrukčných prác zhotoviteľ na jednotlivých úsekoch vymenil povrch ciest s celkovou rozlohou viac ako 42.000 štvorcových metrov a obnovil takmer 5000 štvorcových metrov povrchu chodníkov. Niektoré úseky prešli kompletnou rekonštrukciou, ktorá zahŕňala aj výmenu verejného osvetlenia, vybudovanie nového odvodnenia vozovky či vybudovanie nových konštrukčných vrstiev vozovky a chodníkov, skonštatovala Tančáková.