Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Nitriansky kraj

Konzorcium DETECT! vzdeláva študentov VŠ v deep tech odvetviach

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Konzorcium bolo vytvorené v rámci iniciatívy Európskeho inovačného a technologického inštitútu pre vysoké školy.

Nitra 29. januára (TASR) - Konzorcium DETECT!, ktorého súčasťou je aj Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre (SPU), ukončilo prvú fázu vzdelávacieho projektu. Jeho cieľom je zvýšenie podnikateľských zručností študentov vysokých škôl v deep tech odvetviach, informovala hovorkyňa univerzity Renáta Chosraviová.

Konzorcium bolo vytvorené v rámci iniciatívy Európskeho inovačného a technologického inštitútu pre vysoké školy. V minulom roku uskutočnila nitrianska univerzita akceleračný program Kreatívneho centra SPU, ktorý priniesol sériu prednášok z oblasti E-obchodovania na rôzne témy. Kreatívne centrum pomohlo aj pri vzdelávaní 20 Junior Ambasádorov Unicef a na pôde Laboratória spotrebiteľských štúdií Fakulty ekonomiky a manažmentu sa konal neuromarketingový workshop.

Súčasťou projektu boli školenia Manažment podniku, Manažment obchodnej firmy a Environmentálne manažérske systémy, ktoré absolvovalo 40 študentov. Ďalší traja študenti absolvovali mentorský program, v ktorom boli vyškolení v oblasti laboratórnych techník, senzorických analýz, potravinárskych a pivovarníckych technológií.

Konzorcium DETECT! - Deep Tech Creativity koordinuje Vysoká škola chemicko-technologická v Prahe. Ďalšími členmi sú inštitúcie z Českej republiky, Ukrajiny, Poľska, Rakúska. Pridruženými partnermi sú inštitúcie z Izraela, Nemecka a Rakúska.

Víziou konzorcia je zaviesť do roku 2030 systematizácie všetkých služieb na podporu inovácií, programov odbornej prípravy a mentoringu. Cieľom je tiež premeniť zúčastnené vysokoškolské inštitúcie na rezervoáre deep tech talentov s podnikateľskými zručnosťami.