Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansky kraj získal v programovom období takmer 45 miliónov eur

Ilustračné foto Foto: TERAZ.sk/Andrej Galica

NSK čerpal zdroje predovšetkým na vzdelávanie, sociálne služby, na regeneráciu sídiel, na modernizáciu komunikácií, posilňovanie kultúrneho dedičstva a ďalšie rozvojové aktivity.

Nitra 26. decembra (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj (NSK) sa v končiacom programovom období 2007 až 2013 uchádzal o zdroje z fondov Európskej únie prostredníctvom 87 projektov. Ich celková hodnota bola 117.996.824,68 eura. Ako informoval riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan, schvaľovacím procesom z toho prešlo 54 projektov, na ktoré kraj získal nenávratné finančné príspevky v hodnote 44.760.054,03 eura.

NSK čerpal zdroje predovšetkým na vzdelávanie, sociálne služby, na regeneráciu sídiel, na modernizáciu komunikácií, posilňovanie kultúrneho dedičstva, na ochranu životného prostredia, cezhraničnú spoluprácu a ďalšie rozvojové aktivity. "Konečným užívateľom projektov bol NSK a organizácie v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Implementované projekty sú v súlade s potrebami regiónu a s Programom hospodárskeho a sociálneho rozvoja kraja na roky 2008-2015," uviedol Guťan.