Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

Kúpaliská na hornej Nitre navštívili počas leta desaťtisíce ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ako informoval vedúci Termálneho kúpaliska v Chalmovej Ivan Bartoš, počas leta privítali v areáli pri Bystričanoch viac ako 35.000 návštevníkov.

Bojnice 20. septembra (TASR) - Prevádzkovatelia kúpalísk na hornej Nitre si tohtoročnú letnú sezónu pochvaľujú. Bazény v Prievidzskom okrese na kúpalisku Čajka a Plážovom kúpalisku v Bojniciach, termálnom kúpalisku Chalmová navštívili počas horúcich letných mesiacov desaťtisíce návštevníkov, lepšiu sezónu oproti minulým zaznamenalo aj Národné centrum vodného póla v Novákoch.

"Naše bojnické kúpalisko počas leta navštívilo 13.992 ľudí, čo je o 8664 viac ako minulý rok, ktorý sa radí k najhorším sezónam. Tohtoročnú hodnotíme kladne, aj keď sme už mali po minulé roky i lepšiu návštevnosť," zhodnotil Dušan Hnát, riaditeľ Technických služieb v Bojniciach, ktoré prevádzkujú Plážové kúpalisko v Bojniciach.

Za vydarenú označil tohtoročnú letnú sezónu na druhom bojnickom kúpalisku Čajka jeho správca Ján Kotrík. "Na Čajku sa prišlo okúpať počas letných mesiacov približne 55.000 ľudí," vyčíslil. Kúpalisko, ktoré vlastní akciová spoločnosť Kúpele Bojnice, tento rok podľa Kotríka zabezpečilo už po druhý raz dozor plavčíkov pri detských bazénoch, do toho budúceho plánuje zriadiť skrinky na odkladanie si cenností a oblečenia.

Národné centrum vodného póla v Novákoch s celoročnou prevádzkou zaznamenalo od júna tohto roka podľa Štefana Studeného v porovnaní s minulými sezónami asi 30-% nárast návštevnosti. Možnosť okúpať sa majú záujemcovia zväčša dopoludnia a vo večerných hodinách, keď v bazéne netrénujú vodnopólisti.

Ako informoval vedúci Termálneho kúpaliska v Chalmovej Ivan Bartoš, počas leta privítali v areáli pri Bystričanoch viac ako 35.000 návštevníkov. "Toto leto sa priblížilo najlepším sezónam spred roku 2010, keď Prievidzu, Handlovú a okolité obce vrátane nášho kúpaliska zaplavila veľká voda," skonštatoval. Termálne kúpalisko môžu záujemcovia navštíviť aj v zimných mesiacoch, keďže celoročne prevádzkuje regeneračný krytý bazén.