Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Levičania si môžu znížiť daň z nehnuteľnosti do konca januára

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Sadzby daní zo stavieb a bytov sa v Leviciach v roku 2016 nezvyšovali a zostávajú na úrovni z predchádzajúceho roka.

Levice 14. januára (TASR) – Do konca januára majú obyvatelia Levíc možnosť uplatniť si zníženie sadzby dane z nehnuteľnosti. Zníženie dane o 25 % je možné využiť na stavby na bývanie, byty, garáže a nebytové priestory v bytových domoch vo vlastníctve držiteľov preukazu fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím. Na uplatnenie tejto zľavy je potrebné predložiť preukaz ZŤP.

“Taktiež sa uplatňuje zníženie dane na stavby na bývanie a byty vo vlastníctve fyzických osôb starších ako 62 rokov, ktoré slúžia na ich trvalé bývanie. Pre zníženie dane bude podkladom evidencia obyvateľstva k 1. januáru zdaňovacieho obdobia, takže zľava sa započítava automaticky po dovŕšení uvedeného veku,” informovala radnica.

Sadzby daní zo stavieb a bytov sa v Leviciach v roku 2016 nezvyšovali a zostávajú na úrovni z predchádzajúceho roka. K zvýšeniu daní došlo len u niektorých pozemkov, konkrétne v prípade ornej pôdy, viníc, ovocných sadov, u lesných pozemkov a rybníkov a pri stavbách na poľnohospodársku produkciu, stavbách hromadných a podzemných garáží, priemyselných a ostatných stavbách.