Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Levická ambulancia úrazovej chirurgie sa vrátila do pôvodných priestor

Na archívnej snímke Nemocnica Agel v Leviciach 19. februára 2021. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Z dôvodu rekonštrukčných prác bola počas dvoch týždňov ambulancia dočasne presťahovaná v priestoroch ortopedickej ambulancie na štvrtom poschodí.

Levice 23. júla (TASR) – Ambulancia úrazovej chirurgie v Nemocnici Agel Levice sa dočkala kompletnej rekonštrukcie vnútorných priestorov, ktorá zahŕňala maľovanie, nový nábytok a vybavenie, výmenu podlahových krytín. Obnovu realizovala nemocnica z vlastných zdrojov, uviedol riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Z dôvodu rekonštrukčných prác bola počas dvoch týždňov ambulancia dočasne presťahovaná v priestoroch ortopedickej ambulancie na štvrtom poschodí. Aktuálne už môžu pacienti navštíviť ambulanciu v pôvodných priestoroch na prvom poschodí polikliniky,“ informoval riaditeľ.

Práve v letných mesiacoch je ambulancia úrazovej chirurgie vyťažená kvôli bežným úrazom. Pracovníci ambulancie priemerne mesačne vyšetria viac ako 600 pacientov. Pacienti prichádzajú hlavne s rôznymi typmi poranení končatín, úrazmi hlavy, hrudníka a brušnej dutiny. V ambulancii sa realizujú aj všetky potrebné kontrolné vyšetrenia pacientov, ktorí z dôvodu úrazu absolvovali v levickej nemocnici operačný výkon.

V najbližšom období sa nemocnica pripravuje na otvorenie nového pracoviska urgentného príjmu. „Nové pracovisko bude významnou zmenou v organizácii neodkladnej zdravotnej starostlivosti nielen pre pacientov s úrazmi, ale aj pre ďalšie medicínske odbory, ktoré nemocnica prevádzkuje,“ skonštatoval Belanský.