Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Nitriansky kraj

Levičanom chýba v meste divadlo, vyplynulo z výsledkov ankety

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Radnica sa pýtala obyvateľov na pripomienky v oblasti kultúry a kultúrnych podujatí.

Levice 10. novembra (TASR) – Viac ako dve stovky obyvateľov Levíc sa ešte v septembri zapojili do ankety, v ktorej sa radnica pýtala na ich pripomienky v oblasti kultúry a kultúrnych podujatí. Podľa výsledkov, ktoré v týchto dňoch zverejnil magistrát, si 85 percent respondentov želá v meste divadlo. „Občanom okrem toho chýbajú koncerty známych hudobníkov a veľký hudobný festival. Podujatia v synagóge navštevuje 50 percent opýtaných a kino až 68 percent,“ uvádza sa vo vyhodnotení ankety.

Tá tiež ukázala, že takmer všetci opýtaní chcú vynovený amfiteáter. „Až 96 percent respondentov si želá rekonštrukciu amfiteátra, jeho ponechanie na kultúrne podujatia a doplnenie o oddychovú zónu a detskú zónu aj s príslušnými službami, akými sú občerstvenie či sociálne zariadenia. Taktiež by vyše 80 percent opýtaných privítalo rekonštrukciu DK Družba,“ informovala radnica. Zástupcov komisie kultúry mestského zastupiteľstva zaujímala aj spokojnosť s propagáciou kultúrnych podujatí. Pre 32 percent účastníkov je nedostatočná, zvyšok je spokojný alebo aspoň čiastočne pokojný. Webové stránky informujúce o kultúre navštevuje 82 percent opýtaných.

Podľa magistrátu by tieto výsledky mohli pomôcť hlavne mestskému kultúrnemu stredisku pri riešení koncepcie kultúry. „Z ankety sa dá presne vyčítať, aké zmeny by občania chceli v oblasti kultúry, taktiež môže anketa pomôcť zastupiteľstvu s otázkami financovania kultúry a kultúrnych stánkov. Pomôže aj Levickej televízii rozšíriť svoje vysielanie a informovanosť občanov mesta. Toto bola prvá anketa, ktorú iniciovala komisia mestského zastupiteľstva. Je to najlepší spôsob zisťovania potrieb občanov a hlavne je potrebné jej výsledky aplikovať do bežného života,“ uvádza sa vo vyhodnotení ankety.