Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Levice budú spolupracovať s Ekonomickou univerzitou v Bratislave

Na snímke budova Ekonomickej univerzity v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dvojročné štúdium pre seniorov sa začne v novom akademickom roku slávnostnou imatrikuláciou v obradnej sieni Mestského úradu v Leviciach.

Levice 5. júna (TASR) - Primátor mesta Levice Ján Krtík a rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo podpísali memorandum o spolupráci a porozumení. Prvým krokom spolupráce je otvorenie dvoch študijných skupín Univerzity tretieho veku v Leviciach od akademického roku 2023/2024, ktorých garantom bude Fakulta podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave, informovala radnica.

Dvojročné štúdium pre seniorov sa začne v novom akademickom roku slávnostnou imatrikuláciou v obradnej sieni Mestského úradu v Leviciach. Prihlásiť sa na štúdium bude možné do konca augusta. Spolupráca v oblasti celoživotného vzdelávania bude zameraná na záujmové vzdelávanie a iné mimovýučbové aktivity určené pre seniorov.

Kľúčovými ambíciami memoranda je tiež spolupráca medzi vedeckovýskumnými a vzdelávacími inštitúciami Ekonomickej univerzity v Bratislave a podnikmi a organizáciami mesta Levice. Obe zúčastnené strany budú presadzovať spájanie teórie s praxou predovšetkým v ekonomických oblastiach. Pôjde predovšetkým o vzájomné konzultácie, odborné diskusie, participáciu na prednáškach, organizovanie konferencií, workshopov a iných spoločných projektov. Memorandum deklaruje, že obaja jeho partneri nielen slovami, ale aj konkrétnymi činmi podporia rozvoj občianskej participácie na správe mesta Levice.